Ένα σμήνος πιλότων με σχεδιασμό πτήσης…

Πράξη Α

Έχουν περάσει πάνω από δυόμιση χρόνια και η οικογένεια του ikariamag και των ελεύθερων πτήσεων, μεγαλώνει ταχύτατα.  Ένα ψηφιδωτό πολύχρωμων προσωπικοτήτων, με θέση και άποψη.  Εναέριες ζωηρές «πτήσεις» από επιδέξιους «πιλότους» που αυτοσχεδιάζουν και ελίσσονται με αεροπλανική ακρίβεια!

Σ’ ένα ιδιαίτερο απογοητευτικό τοπίο, οι πιλότοι του mag πραγματοποιούν πτήσεις σε μεγάλα ύψη, low budget και παροπλισμένα αλεξίπτωτα, επιδεικνύοντας τα αποθέματα ψυχής τους και την ατέρμονη ανάγκη τους να μεταδώσουν την παράδοση του τόπου τους όπως και την καθημερινότητα τους.

Ο Γιάννης Κ., αξιοζήλευτος πιλότος, οδηγεί ένα βαρύ μαχητικό αεροσκάφος, πάνω από το Αιγαίο, καταρρίπτοντας το Πανικάριο ρεκόρ για την καλύτερη Προσγείωση (24/7/10) για τρίτη συνεχή χρονιά.  Ο Κωνσταντίνος Β., πιλοτάρει νέας γενιάς Seaplane, προστατεύοντας Τα παιδιά του νερού (3/9/12) από το υπερφυσικό κήτος και τον κόσμο του χειμώνα!

Η Κική Τ., αιωρείται στους μεταμεσονύχτιους ουρανούς μ’ ένα πολύχρωμο airglider χαζεύοντας τα Κόκκινα καριώτικα φεγγάρια (9/7/11).  Η Μυρτώ Α., πιλότος πειρατικού ελικοπτέρου, με πολλές πτητικές ώρες στο ενεργητικό της, αναπολεί το καθρεφτάκι στην Ικαρία (2/3/12) δίνοντας όρκο και υπόσχεση να ξαναγυρίσει στο νησί…πολύ σύντομα.

Ο Μενέλαος Μ., φανατικός πιλότος θρυλικών αεροσκαφών C-47 Dakota, ανακοινώνει στους επιβάτες από τα μεγάφωνα, σε ενικό πρόσωπο: Ετοιμάστηκες; Φεύγουμε! (31/7/11) υποσχόμενος ένα ταγκό στην αποβίβαση!  Η Δώρα Τ., πρωτοτυπεί πιλοτάροντας υπερηχητικό έλκηθρο.  Με ρετρό διάθεση στέλνει SMS με την εξής παράκληση: Άγιε μου Βασίλη, φέτος ραντεβού…στην Ικαρία (28/12/11).

O Γιώργος Τ., ώριμος πιλότος ενός Flight Simulation Χ.  Γνωστός επίσης ως αρχιτέκτονας και σχεδιαστής της Ικαριακής εικονικής πραγματικότητας, παρουσιάζει ένα deja vu για τη Γυναίκα Καριωτίνα (20/1/12).  H Φαηδόνα, πιλοτάρει Gee Bee R1 Racer, ευχόμενη στο σύμπαν Καλά ξημερώματα (31/07/12) με τη συνοδεία ενός βιολιού.

Ο Μανώλης Ξ., πιστός οπαδός ενός εκθαμβωτικού Cessna, αναζητά τα Πέντε σημάδια (26/6/12) στους γαλάζιους ουρανούς διά της αφής, της όρασης, της γεύσης, της ακοής και της όσφρησης.  Η Αλεξία Π., εκτελεί την πτήση της σαν αντισυμβατική φτερωμένη πριγκηπέσα (26/5/11) με ελεύθερη πτώση sky diving!

Η Ρένια Τ., πιλότος υπερατλαντικών αεροσκαφών, δεν έχει ανάγκη τις τσίχλες νικοτίνης για να αποφύγει τις παρενέργειες διακοπής καπνίσματος (12/11/12).  Θα αναμετρηθεί με τον πόθο όμως, του χρόνου το καλοκαίρι στο πανηγύρι της Λαγκάδας –το ultimate test αντοχής!  Η Αφροδίτη Τ., κυβερνήτης του εθνικού μας μεταφορέα, ανακοινώνει στα μεγάφωνα με σιγουριά, η πτήση θα πραγματοποιηθεί (28/2/10). Ακούγεται σχεδόν σαν υπόσχεση!

Πολύ σύντομα κοντά σας και ο δεύτερος σχεδιασμός πτήσης!...

Στέλλα Κυριακού
thejackalsk@gmail.com

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Στέλλας Κυριακού.

ikariastore banner