Καμιά φορά πετώ. Κι όταν πετώ, κάνω θαύματα. Ή έτσι νιώθω, τέλος πάντων. Πως μπορώ να κάνω θαύματα. Σημαντικό. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρνω πάντα. Άλλες φορές κάθομαι ήσυχη και φιλοσοφώ. Δεν θέλω άνθρωπο κοντά μου. Να μ’ αφήσεις στην ησυχία μου τότε. Κι όταν πετώ πάλι, να το σεβαστείς.

Προσπαθούσα σε κάποια προηγούμενα γενέθλια μας να θυμηθώ την 1η Μαρτίου του 2010. Νομίζω ξημερωθήκαμε στην εταιρεία ενός φίλου μας, του Θωμά που μάς έφτιαξε (δωρεάν!) το τότε site.

Ποια είναι η ιστορία της της Παλλικαρούς, του Πανταρούχα, της Κατσαρόλαινας και της Γριάς του Κακοπέρατου; Τι σχέση έχει ο Tom Waits με το καριώτικο ψωμί και ο Καπετάν Χοντρός με τον έλεγχο των τραπεζών;

Άκου να δείς τώρα! Πριν καμιά δεκαριά μέρες παίρνω ένα mail που πάνω κάτω έλεγε τα εξής: «Αγαπητή κυρία Θεοδώρου, καλημέρα. Σας γράφω εκ μέρους της θεατρικής ομάδας Ιδέα του Κώστα Γάκη και ετοιμάζουμε μία παράσταση για την Ικαρία με αληθινές ιστορίες και θα θέλαμε την άδειά σας να χρησιμοποιήσουμε δυο από τα άρθρα σας στο ikariamag».

Όσο να πεις, είναι σοκαριστικό να βλέπεις το ακριβές όνομα σου να ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Αυτή ήταν και η πρώτη μου αντίδραση όταν ανακάλυψα σε κάποιο ράφι του πατρικού μου, καλά φυλαγμένο από τον πατέρα μου, το τετράδιο με τα δείγματα καλλιγραφίας του παππού μου, Κωνσταντίνου Χ. Βατούγιου (Κωσταράκι).

Είναι αλήθεια ότι μας αρέσουν πολύ οι Ιστορίες. Όπως και ο Έρως! Και σκεφτήκαμε... να τις ενώσουμε! Ξεκινάμε λοιπόν μία νέα θεματική στις ελεύθερες πτήσεις για τις Ιστορίες Έρωτα & Αγάπης στην Ικαρία.

"Έχω στο κομοδίνο μου το 'Ελεύθερες Πτήσεις 3', ένα βιβλίο με εμπειρίες ανθρώπων που έχουν επισκεφθεί το νησί μου, την Ικαρία. Πριν κοιμηθώ διαβάζω μια ιστορία για να ταξιδέψω εκεί. Το έχω σαν σφηνάκι".

Στη σύνδεση μας από το νησί, μιλήσαμε για την εδώ και χρόνια προσπάθεια του ikariamag.gr, το "φαινόμενο" των διαδικτυακών ελεύθερων πτήσεων αλλά και για την πιο διαδραστική έκδοση για την Ικαρία!

Άλλη μια σεζόν τελείωσε! Η πέμπτη για τις ελεύθερες πτήσεις, τη δημοφιλή στήλη του ikariamag όπου σάς κρατά συντροφιά με κείμενα από, για και με αφορμή την Ικαριά!

Υπάρχει στ' αλήθεια ικαριακή omertà κι αν ναι, συνδέεται με το καριώτικο Game of Trolls; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους σκηνίτες και τους μανίτες και πού είναι αυτό το νησί όπου κυκλοφορούν βίδρες, σκλούπες και φαντάσματα; Μπορούν τα σαλιγκάρια να προκαλέσουν στρατιωτικό επεισόδιο και πώς ξεχωρίζεις τις κατσίκες; Έχει δει ποτέ κανείς τη Χιλιομουδού και πώς χορεύεται η ικαριακή άρια; Τι κοινό έχουν οι Ικαριώτες με τους σολομούς και ποιος μας πήρε την Ικαριάτιδα; Τελικά, πόσες Ικαρίες υπάρχουν;

Σελίδες

ikariastore banner