Την Παρασκευή 29 Ιουλίου το Ράδιο Ικαρία 87,6fm και ο Γιώργος Σούρτης φιλοξένησαν ένα πλήρες αφιέρωμα στο ikariamag.gr και τις δράσεις του με αφορμή την ολοκλήρωση της λειτουργίας του.

Στο αφιέρωμα μίλησαν πολλοί συντελεστές των ελεύθερων πτήσεων για όλα όσα έχουν να θυμούνται από αυτή την πορεία.

Προσπαθούσα σε κάποια προηγούμενα γενέθλια μας να θυμηθώ την 1η Μαρτίου του 2010. Νομίζω ξημερωθήκαμε στην εταιρεία ενός φίλου μας, του Θωμά που μάς έφτιαξε (δωρεάν!) το τότε site.

Η αφορμή βρέθηκε: Γιορτάζουμε τα 6 χρόνια του ikariamag.gr και μάλιστα με τον τρόπο που μας αρέσει: Μουσικές, ομορφιές, ποτά, χαμόγελα και αγκαλιές. Χωρίς λόγους και αυτοσυγχαρίκια. Ο τόπος βρέθηκε: Η υπέροχη αυλή του αγαπημένου μας Spiti Cocktail Bar στο Χαλάνδρι! To πρόγραμμα ανακοινώθηκε: 27 & 28 Φεβρουαρίου.

Οι Παπιστάνοι από την Ικαρία μαζί με τον Θεολόγο Κάππο και την Βιολέτα Ίκαρη στο τραγούδι χάρισαν μια αξέχαστη νύχτα στο κοινό που πήγε να τους ακούσει το βράδυ του Σαββάτου στον ΡΥΘΜΟ STAGE στην Ηλιούπολη.

Το Ικαριακό Παντοπωλείον στήθηκε από νωρίς στη φιλόξενη ζεστή αυλή του Spiti Cocktail Bar στο Χαλάνδρι! Και είχε όλα τα καλά από την ικαριακή γη, τα οποία μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικά στο ikariastore.gr

Οι δημιουργίες του ikariamag.gr είτε είναι εκδόσεις είτε t-shirt κερδίζουν αμέσως τις καρδιές των αναγνωστών μας οι οποίοι σπεύδουν να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσεις, ξεχωριστές στιγμές με το φτερό μας.

Πάντα προσπαθώ μέσα από τα άσχημα να εντοπίσω μια αχτίδα φωτός. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, πάντα θα υπάρχει κάτι το αληθινό, το ελπιδοφόρο που θα εκκινεί τις διαδικασίες για τη δημιουργία. Το πιο αισιόδοξο στην εποχή μας είναι πως η παλιά κινητήριος δύναμη, το χρήμα, σιγά σιγά αντικαθίσταται από το πάθος, την αφοσίωση, την πίστη στο στόχο. Καθημερινά αποδεικνύεται πως μπορείς να καταφέρεις αυτό που θες με βασικό όπλο ένα. Την θέληση.

Στους φιναλίστ της κατηγορίας «Εξώφυλλο Βιβλίου» των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονοποίησης 2014 κατάφερε να περάσει το βιβλίο «ελεύθερες πτήσεις 2» του ikariamag.

Μεγάλη Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 και το ikariamag βρέθηκε στο φιλόξενο στούντιο του Ράδιο Ικαρία 87,6fm στον Άγιο Κήρυκο. Στην ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Βιτσαρά, μιλήσαμε για την επικαιρότητα, το ikariamag ως περιοδικό, για τα άρθρα και τις στήλες του αλλά και τις πρωτοβουλίες του: εκδόσεις, το Ικαριακό Παντοπωλείο (ikariastore.gr), το artεις; fest. Κουβεντιάσαμε επίσης για την ικαριακή παραγωγή και τις δυνατότητες της καθώς και για εκδηλώσεις πολιτισμού.

Ήταν 4 χρόνια πριν, όταν μία παρέα 5 φίλων σε ένα στέκι των Αθηνών, αποφάσισε, μετά από μία πρώτη διαδρομή αρκετών ετών στα ικαριακά νέα, να ανοίξει τα δικά της φτερά για μία διαφορετική προσέγγιση στην ικαριακή ενημέρωση και επικοινωνία.

Σελίδες