Πού και πού πετώ [Για το κλείσιμο του ikariamag]

Καμιά φορά πετώ. Κι όταν πετώ, κάνω θαύματα. Ή έτσι νιώθω, τέλος πάντων. Πως μπορώ να κάνω θαύματα. Σημαντικό. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρνω πάντα.  Άλλες φορές κάθομαι ήσυχη και φιλοσοφώ. Δεν θέλω άνθρωπο κοντά μου. Να μ’ αφήσεις στην ησυχία μου τότε. Κι όταν πετώ πάλι, να το σεβαστείς.

Μια ικαριώτικη ψυχή είμαι. Θα φύγω και θα ξανάρθω. Μη βιαστείς να με κρίνεις, δεν είμαι παλαβή, φίλε. Δεν πετώ στα σύννεφα. Πετώ στον καυτό ήλιο. Τσουρουφλίζομαι σε κάθε πέταγμα. Οφείλεις -ή έστω θα ‘θελα- να σεβαστείς το ρίσκο μου. Τα καμένα μου φτερά που επιδιώκουν να καίγονται, να βουτούν στο νερό και να βγαίνουν πάλι στεγνά κι ολοκαίνουρια για το νέο ταξίδι.

Και δεν είμαι πετούμενο ες αεί. Πρόσεξέ με καλά! Ενίοτε χρησιμοποιώ τα πόδια μου και τα χέρια μου. Ζω κυρίως στη γη. Βαϊλίζω μωρά, φροντίζω τους γέροντες γονείς μου, αγωνιώ για τη δουλειά μου, χρειάζομαι χρήματα, σκάβω κηπάρια, πάω βόλτες. Να με συμπαθάς, φίλε. Δεν πετώ όλη την ώρα.

Και το νησί μου. Άλλοτε το θέλω κι άλλοτε όχι. Άλλοτε μ’ αγαπά κι άλλοτε μου στήνει  βέργες. Πότε το κουβαλώ σαν όπλο και πότε οπλίζομαι για να τ’ αντιμετωπίσω. Η αλήθεια είναι.

Το νησί μου είναι έρωτας. Δυνατός έρωτας. Δεν είναι θεσμός. Έτσι δεν είναι, Κωνσταντίνε; Από, για και με αφορμή την Ικαρία θέλω να ζω!

Δεν χρειάζεται να γράφω γι’ αυτήν όλη την ώρα. Μπορώ κι αλλιώς. Με χίλιους τρόπους.  Να κολυμπώ, να ζωγραφίζω, να μιλώ γι’ αυτήν, να τσακώνομαι, να καυχιέμαι… Δε θέλω να μου βάλει βέρα. Όχι, φίλε μου. Ούτε εκκλησιές, ούτε δημαρχίες. Μήτε επιδοτήσεις και προγράμματα. Θέλω να τον βρίσκω πού και πού τον έρωτα της Νικαριάς.  Όποτε θέλω εγώ. Πειράζει; Να με συμπαθάς τότε. Τα ‘παμε.

Και για να τελειώνουμε. Το ikariamag δεν κλείνει. Ανοίγει.

Κάνει την υπέρβαση ακριβώς επειδή μπορεί. Να αποφύγει…
…το για πάντα. Μεγάλη δουλειά.
…το χειροκρότημα. Μεγάλη παγίδα.
…το εγώ που μπορώ ή το εμείς που μπορούμε. Μέγας κίνδυνος.
…το όλοι. Μεγάλη λέξη.

Κι όσοι  πετάμε πού και πού δεν είμαστε για τα μεγάλα.

Μόνο για τα μαγικά είμαστε. Πειράζει;

Στα πετούμενα με αγάπη

Δέσποινα Σιμάκη
desikaria@yahoo.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις απο της Δέσποινας Σιμάκη.

ikariastore banner