Τι αποφάσισε το 6ο δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας

Εικόνα αρχείου

Αίτημα ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. για εγκατάσταση ανεμογεννήτριας στη θέση Φυρή Άσπα (υποβολή τεχνικών στοιχείων- χαρακτηριστικά προδιαγραφές). Σημειώνουμε ότι στην συνέλευση του Τοπικού Συμβουλίου Περδικιού η γνωμοδότηση για την εγκατάσταση της ανεμογεννήτριας (ύψους 77 μέτρων και παραγωγής 300 κιλοβατώρων) ήταν αρνητική. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να έχει στα χέρια του μελέτη σχετικά με την όχληση των οικισμών Καταφυγίου και Περδικιού και μετά να προχωρήσει σε οριστική απόφαση(η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας εδώ).

Εγκαταστάσεις ΟΤΕ Α.Ε. στις θέσεις Πλαγιά  και Μηλιωπό:  Ομόφωνα ναι.

Ενημέρωση για την διαδικασία κατασκευής νέου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου. Το θέμα αυτό έχει ξεκινήσει πριν από 15 χρόνια, ουσιαστικά όμως από τις 24-9-2009 όπου είχαμε την έκθεση αναγκαιότητας για την ανέγερση νέου διδακτηρίου όπως διατυπώνεται στο πρακτικό καταλληλότητας κι επιλογής χώρου για την ανέγερση του νέου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Κηρύκου. Φτάσαμε στις 12/3/13 για να ζητηθούν από το γραφείο της Α/βάθμιας εκπαίδευσης στην Σάμο στοιχεία για το κτιριολογικό πρόγραμμα (σύμφωνα με τις διαδικασίες του Υπουργείου Παιδείας). Τα στοιχεία ήρθαν στον δήμο και μιλούν για την ανέγερση δυο (2) 6θέσεων σχολικών μονάδων και 1 νηπιαγωγείου. Το θέμα αυτό εξετάζεται πλέον και προχωράει με συνεργασία δήμου και συλλόγων Γονέων για την ολοκλήρωση του φακέλου και κατάθεσης του στα αρμόδια γραφεία. Σημαντική λεπτομέρεια: ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων δε λειτουργεί πλέον, δεν κάνει μελέτες, υπάρχουν όμως οι εγκεκριμένες μελέτες για έτοιμα σχολικά κτίρια. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε περισσότερα στοιχεία με στόχο την ένταξη του σε πρόγραμμα που θα ανοίξει το 2015.   (η Αίτηση από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων εδώ).

Διορθώσεις καταλόγων ύδρευσης Δ.Ε. Ευδήλου: Εγκρίθηκαν με πλειοψηφία.

Έκδοση άδειας λειτουργίας περιπτέρου στον Αρμενιστή Ραχών: Ομόφωνα ναι

Αντικατάσταση μέλους της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης: Ομόφωνα ναι

Έγκριση προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ «Γ. Τσαρνάς»: Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία και με λευκό από την Λα.Σ και την ΑΣΠΙ. (Λεπτομέρειες εδώ).

Προγραμματισμός προσλήψεων με σύμβαση ΙΔΟΧ δύο (2) μηνών κκαι εποχιακών: Ομόφωνα ναι (εισήγηση για 2μηνίτες και εποχιακούς).

Έγκριση διενέργειας προμήθειας γάλακτος συνεργείων καθαριότητας και ύδρευσης: Ομόφωνα ναι 

Έγκριση μελέτης ΣΧΟΑΠ Αγ. Κηρύκου – Ευδήλου –Ραχών: Η έγκριση έγινε με 9 υπέρ, με 7 κατά από την Λα.Σ, 1 λευκό από την ΑΣΠΙ και 1 παρόν του δ.σ. κ. Γ. Κρητικού (η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας εδώ).

Εκτός ημερήσιας συζητήθηκε το θέμα του Γηροκομείου. Η ΑΣΠΙ υπενθύμισε προηγούμενη (9/6/12) ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για πλήρη  παραχώρηση στον δήμο ή για συνέχιση λειτουργίας του με κάθε τρόπο. Η πρόταση της πλειοψηφίας που πέρασε ήταν: Επιτροπή από δημοτικούς συμβούλους να επισκεφθεί άμεσα τον Μητροπολίτη Σάμου για το μέλλον του Ιδρύματος. Δεν μπορούμε να περιμένουμε, απαιτούμε την πλήρη παραχώρηση, ήταν η δεύτερη πρόταση που ψηφίστηκε από την Λα.Σ. και την ΑΣΠΙ.

ikariamag.gr

ikariastore banner