Συνεδρίασε την Κυριακή  27/11/2016 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας. Στη συνεδρίαση αυτή το δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την οριστική ένταξη της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» του ΕΣΠΑ.

Η ΠΕΑ δεν παρέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο προσκλήθηκε για τις 17 Νοεμβρίου για τους εξής λόγους: Παραμονή της κινητοποίησης στο Υπουργείο Υγείας στις 18 Νοεμβρίου, την οποία η Δημοτική Αρχή με ανακοινώσεις έλεγε ότι συμμετέχει και στηρίζει, προσκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο .Πώς η Δημοτική Αρχή προέβη σε μια τόσο άστοχη και αντιφατική ενέργεια;

Ζητάμε φ/ο της αίτησης του δικηγόρου του ΔΗΜΟΥ προς το Σ.τ.Ε για αλλαγή εισηγητή (λόγω κωλύματος του προηγούμενου), σχετικά με την επίσπευση της εκδίκασης της προσφυγής συλλόγων της περιοχής για τον ΧΥΤΥ Ικαρίας. Επίσης ζητάμε ενημέρωση που βρίσκεται το θέμα της εκδίκασης από το εφετείο της τιμής μονάδας απαλλοτρίωσης των αγροτεμαχίων στο χώρο εγκατάστασης του ΧΥΤΥ.

Στην δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας που έγινε την 27/10/2016 , ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΙΚΑ.ΡΙ.Α.) ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ μεταξύ άλλων ανέφερε:

Συνεδρίασε το προηγούμενο διάστημα δυο φορές το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε:
➢ Για διάφορα τρέχοντα ζητήματα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα (συγκρότηση επιτροπών, παρατάσεις έργων και παραλαβές έργων).

Στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας στις 20 Μαΐου 2016, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση και αποφάσισε: Α. Εγκρίνει την περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία. (ΟΜΟΦΩΝΑ)

Συνεδρίασε την Παρασκευή 20/5/2016 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας. Στην συνεδρίαση αυτή το δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά την προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του κτηρίου του γηροκομείου ( κατά της οποίας ο δήμος καταθέτει προσφυγή) και την εξέλιξη της προσπάθειας του δήμου Ικαρίας για δημιουργία δημόσιας δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Την τελευταία εβδομάδα βιώσαμε για πολλοστή φορά μιαν ακόμη αναδίπλωση της ελληνικής κυβέρνησης, μιαν ακόμη διαγραφή «κόκκινων γραμμών», που η ίδια είχε θέσει, «γραμμές» για τις οποίες επιμένει να μιλάει τακτικά και ανόητα, κυρίως μάλιστα όποτε είναι έτοιμη να τις καταπατήσει. Προφανώς ή θεωρεί το λαό ηλίθιο ή πάσχει από αχρωματοψία!

Θεωρούμε ότι το θέμα των απορριμμάτων είναι το υπ’ αριθμόν 1ο θέμα της Ικαρίας, μια βραδυφλεγής βόμβα, που αν δεν τακτοποιηθεί θα σκάσει με απρόβλεπτες συνέπειες σε πολλά επίπεδα. Οποιαδήποτε ρεαλιστική πρόταση που θα προωθεί τη λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων, κατά τη γνώμη μας πρέπει να στηρίζεται από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην δημόσια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας που έγινε την 18/04/2016 με θέμα «το επικαιροποιημένο πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την αντίστοιχη πρόταση του δήμου Ικαρίας» , ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΙΚΑ.ΡΙ.Α.) ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ μεταξύ άλλων ανέφερε:

Σελίδες

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr