Την Κυριακή 29 του Γενάρη 2017 αντιπροσωπία της ΑΣΠΙ συμμετείχε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Γηροκομείο μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Στήριξης, με θέμα την ένταξη του Γηροκομείου στις δομές του Δήμου Ικαρίας.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η συγκέντρωση που είχε διοργανωθεί στις 29 Γενάρη στο χώρο του Γηροκομείου. Μέσα από τη συζήτηση που κράτησε αρκετή ώρα, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος, τονίστηκε η άμεση ανάγκη, το Γηροκομείο να ενταχθεί στο ΝΠΔΔ «Γιάννης Τσαρνάς» του Δήμου Ικαρίας. Αυτό ήταν και το αποκλειστικό θέμα αυτής της κινητοποίησης.

Κλείνουν πέντε χρόνια από τον Γενάρη του2012, τότε που όλοι οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας απολύθηκαν, με τους ηλικιωμένους να βρίσκονται στα κρεβάτια τους!! Από τότε μέχρι και σήμερα, το Γηροκομείο συνεχίζει να λειτουργεί.

Σε συνέχεια των όσων συζητήθηκαν στην κοινή συνάντηση του Δήμου Ικαρίας με αντιπροσωπεία της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής, και του εκπρόσωπου τους στην Ικαρία κ Γ. Κεσσε (Αύγουστος 2016 – Νοέμβριος 2016) , για να προσδιορίσουν από κοινού τα επόμενα βήματα που αφορούν τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτήριο που θα στεγάσει το υπό ίδρυση γηροκομείο.

Αθωωτική απόφαση από το Μονομελές δικαστήριο στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας για τους 7 απολυμένους εργαζόμενους στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο του νησιού. Αθώος και ο πρώην δήμαρχος κ. Χ. Σταυρινάδης.

Σχετικά με την ποινική δίωξη των απολυμένων εργαζομένων του εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ικαρίας, οι οποία εκδικάζεται στις 26/9/16, ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τη Δευτέρα 26/9 δικάζονται μετά από αναβολή της τελευταίας δίκης, οι απολυμένοι από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων (ΙΜ ΣΑΦ) εργαζόμενοι του γηροκομείου.

Eγινε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης του Γηροκομείου από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου - Ικαρίας - Φούρνων στο Δήμο Ικαρίας, όπως διαβάζουμε σχετικά και στο blog της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία & Φούρνους:

Ένας αγώνας διαφορετικός από όσους έχουμε συνηθίσει στο νησί, πραγματοποιήθηκε χθες στις 28/12/16 στο κλειστό γυμναστήριο, στον Άγιο Κήρυκο. Μια αναμέτρηση μπάσκετ ανάμεσα στον ΠΑΣ Ίκαρο και στον ΠΑΣ Ίκαρο π.Χ. όπως με χιούμορ τυπώθηκε στις εμφανίσεις από βετεράνους αλλά και εν ενεργεία παίχτες που φόρεσαν την μπλε φανέλα τα προηγούμενα έτη.

Στις 23 Νοέμβρη δικάζονται οι εφτά πρώην εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας, γιατί τόλμησαν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στους ηλικιωμένους του ιδρύματος. Εδώ και τέσσερα χρόνια απολύθηκαν αλλά δεν εγκατέλειψαν τους γέροντες και τις γερόντισσες, που αφέθηκαν απροστάτευτοι στα κρεβάτια τους. Συνέχισαν, με την στήριξη όλων μας, να τους φροντίζουν και να καλύπτουν όλες τους τις ανάγκες, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σελίδες