Τα νέα από τη συγκέντρωση για το Γηροκομείο Ικαρίας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η συγκέντρωση που είχε διοργανωθεί στις 29 Γενάρη στο χώρο του Γηροκομείου. Μέσα από τη συζήτηση που κράτησε αρκετή ώρα, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος, τονίστηκε η άμεση ανάγκη, το Γηροκομείο να ενταχθεί στο ΝΠΔΔ «Γιάννης Τσαρνάς» του Δήμου Ικαρίας. Αυτό ήταν και το αποκλειστικό θέμα αυτής της κινητοποίησης.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ειπώθηκε ότι: Θα επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει το Γηροκομείο στην υπάρχουσα ανακαινισμένη δομή των 523,60 τ.μ. Εκεί δηλαδή που λειτουργεί και τώρα. Θα το στελεχώσει μέσα από τις κανονικές προσλήψεις 27 ατόμων που περιμένει, ζητώντας να έχουν προτεραιότητα οι απολυμένοι που φροντίζουν τους ηλικιωμένους.

Από την πλευρά του ο Έπαρχος είπε ότι το Επαρχείο και η Περιφέρεια θα φροντίσουν, στο βαθμό που έχουν αρμοδιότητα, να βγουν οι απαιτούμενες άδειες.

Με βάση αυτά θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα το Γηροκομείο θα μπει σε κανονική λειτουργία και θα καλύψει με καλύτερους όρους τις ανάγκες των ηλικιωμένων που ζουν σήμερα εκεί αλλά και όσων έχουν ανάγκη να εισαχθούν σ’ αυτό.

Πιστεύουμε πως δεν θα ξανασυμβεί αυτό που συνέβη τον προηγούμενο μήνα, να πεθαίνουν δηλαδή ηλικιωμένοι σε πλήρη εγκατάλειψη από το κρύο, όταν υπάρχουν οι δομές για την φροντίδα τους κι όταν έχουμε αρμόδιο Υπουργείο για την Πρόνοια, όταν στην Περιφέρεια, στην Περιφερειακή ενότητα Σάμου, στο Επαρχείο, λειτουργούν κοινωνικές υπηρεσίες, αρμόδιες να ερευνούν να καταγράφουν και να προωθούν άμεσες λύσεις για τόσο σοβαρά κοινωνικά θέματα, όπως η φροντίδα ηλικιωμένων που κινδυνεύουν.

Από την πλευρά μας: οι εθελοντές που φροντίζουν τους ηλικιωμένους, σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι, η Ικαριακή Αδελφότητα Αμερικής, όλοι εμείς που πάνω από 5 χρόνια κρατάμε ανοιχτό το μοναδικό προνοιακό ίδρυμα στο νησί, θα είμαστε εδώ μέχρι να τελειώσουν οι διαδικασίες ανάληψης του από τον Δήμο Ικαρίας αλλά και μετά αν χρειαστεί την όποια στήριξή μας.

Επιτροπή Στήριξης Γηροκομείου Ικαρίας- Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία

ikariastore banner