Στις 21 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Ικαρίας Σ. Σταμούλος, παρενέβη στην Επιτροπή Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που συνεδρίαζε για την έγκριση του επικαιροποιημένου ΠΕ.Σ.Δ.Α της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Ο Βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης μετά από τη συνεδρίαση για το θέμα του χωροταξικού την Πέμπτη 8-10-2015 στη Σάμο , προέβη τη Δευτέρα 12-10 στην αποστολή εγγράφων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Π. Σκουρλέτη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ι.Τσιρώνη, καθώς και στον Υφυπουργό για θέματα ΕΣΠΑ κ. Α. Χαρίτση, με θέμα:

Ο Έπαρχος πήρε μέρος στη σύσκεψη που έγινε για το χωροταξικό που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με σκοπό την διαβούλευση ενόψει της γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το σοβαρό αυτό θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού. Η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη στο Επαρχείο, το χρονικό διάστημα για να κατατεθούν οι προτάσεις και οι απόψεις είναι πολύ μικρό από πλευράς υπουργείου και γι’ αυτό απαίτηση όλων ήταν να ζητηθεί μεγαλύτερο διάστημα, παράταση πριν την κατάθεση των απόψεων προς το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Ακομμάτιστη Επιτροπή Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ικαρίας η οποία δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο 2014 με σκοπό την ποιοτική,ποσοτική, συνεχόμενη ενημέρωση των κατοίκων της Ικαρίας, οι οποίοι είχαν εως τότε τυπική και όχι ουσιαστική ενημέρωση, ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ (τόσο αργά, λόγω έλλειψης ενημέρωσης απο Δημόσιους Φορείς) στην διαβούλευση για το χωροταξικό Νησιών Αιγαίου και ζητά την ακύρωση του για τους έξης λόγους:

Ο Βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης πραγματοποίησε έναν πρώτο κύκλο επαφών με αρμόδιους Υπουργούς (Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού , Αγροτικής Ανάπτυξης ) για το ζήτημα του χωροταξικού σχεδιασμού του νομού Σάμου.

Με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και επιστολές σχετικά με την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια λόγω των ανακριβειών που έχουν διατυπωθεί, γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενημερώνει ότι στάλθηκε από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας η τελική πρόταση της αναθεώρησης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το νησί μας η Ικαρία, έχει αδιαμφισβήτητα ένα πλούσιο και ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Σημαντικό στοιχείο σ αυτό αποτελεί η ύπαρξη του δάσους και των δασικών εν γένει εκτάσεων. Το κυρίαρχο δασοπονικό είδος είναι η τραχεία πεύκη (Pinus brutia) που σχηματίζει εκτεταμένες συστάδες με υπόροφο από αείφυλλα πλατύφυλλα κυρίως στο κεντρικό και βορειοδυτικό τμήμα του νησιού.Στο ανατολικό τμήμα κυριαρχούν οι δασικές εκτάσεις αειφύλλων πλατυφύλλων.

Ακολουθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την παράταση έναρξης ισχύος του ΣΧΟΟΑΠ Ικαρίας, καθώς και η πρώτη παρέμβαση του δήμαρχου στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕ και στις συναρμόδιες υπηρεσίες, στην κατεύθυνση υλοποίησης όσων αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

Συνεδρίασε την Τρίτη 26/5/2015 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας, η συνεδρίαση έγινε στην Δημοτική ενότητα Ραχών, υλοποιώντας την δέσμευση της δημοτικής αρχής να είναι παρούσα σε όλα τις Δημοτικές ενότητες του νησιού.

Σελίδες

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr