Ρεπορτάζ για την πορεία των έργων στην Ικαρία

Το Τουριστικό Αγκυροβόλιο Αγ. Κηρύκου μπήκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου με το ποσό των 9.456.000. Σύντομα θα γνωρίζουμε και την ημερομηνία δημοπράτησης. Η εκτέλεση του, τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαθεοφάνους βελτιώνει και  συμβάλει στην  ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, αναβαθμίζει τουριστικά την Ικαρία και αναδεικνύει το νησί σταθερό τόπο τουριστικού προορισμού.

Δόθηκε η άδεια από τις λιμενικές αρχές για την έναρξη των έργων στο λιμάνι του Ευδήλου, το ύψος του κόστους φτάνει τα 11.500.000 ευρώ και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Θετικές εξελίξεις αναμένονται για την ένταξη ασφαλτόστρωσης του δρόμου Κάλαμος - Νας στο ΕΣΠΑ (το έργο ήταν ενταγμένο στους εθνικούς πόρους αλλά η με το σταγονόμετρο χρηματοδότηση του δεν επέτρεπαν την ολοκλήρωση των εργασιών).

Δεν ισχύει το ίδιο όμως με τα έργα αποκατάστασης των επαρχιακών δρόμων του νησιού (μετά την καταστροφή που υπέστησαν από την βροχόπτωση του Οκτωβρίου 2010) αφού η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. δεν έχει τα κονδύλια (εθνικούς πόρους) για να συνεχίσει τις εργασίες.

ikariamag.gr

ikariastore banner