Για τα έργα στο δρόμο Σελάδι-Λαγκάδα Ικαρίας. Η Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη.

Θα θέλαμε επιτέλους κάποιος που αντιλαμβάνεται τα τεράστια προβλήματα των Ακριτικών Νησιών μας, να μας πληροφορήσει, γιατί ένα μικρό έργο Αγροτικής οδοποιίας δεν ολοκληρώνεται;

Με το ποσό των 140.000 ευρώ θα συνεχιστούν οι άμεσες παρεμβάσεις για τη βελτίωση, συντήρηση και ανακατασκευή των υφιστάμενων υποδομών του επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Ικαρίας.

Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών λόγω τη μη αποπληρωμής της εταιρίας που έχει αναλάβει τον δρόμο «Λαγκάδα – Σελάδι» στην Βόρειο Δυτική Ικαρία, έχει αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες ατυχημάτων.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα κατοίκων και επισκεπτών , η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προέβη στην αποκατάσταση του δρόμου στην ανατολική είσοδο του Αγίου Κηρύκου χωρίς να λαμβάνει υπόψη την αρμοδιότητα συντήρησης στο τμήμα αυτό. Η εν λόγω βλάβη ταλαιπωρούσε τους διερχόμενους οδηγούς για διάστημα τουλάχιστον ενάμιση έτους , ενώ υπέκρυπτε και σοβαρά ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Τη σύμβαση του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Φούρνων» συνολικού προϋπολογισμού 63.000 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για την βελτίωση, συντήρηση και ανακατασκευή του υφιστάμενου οδικού δικτύου στο νησί των Φούρνων.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 12 μήνες.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν παραπόνων του Συλλόγου μας, ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2015 , η αναβάθμιση μικρού τμήματος, δύομιση χιλιομέτρων του οδικού άξωνα Κάλαμος-Πέζι, ο οποίος συνδέει το ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ με τις ΡΑΧΕΣ, αν και το αίτημά μας αφορούσε όλον τον δρόμο συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων.

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των επικίνδυνων καθιζήσεων στο τμήμα του δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Κήρυκο. Η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του αναδόχου και της Περιφέρεια Β. Αιγαίου αναφέρει ότι πρέπει σε 2 μήνες οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί. Ο ανάδοχος μας είπε ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε λιγότερο από αυτό τον χρόνο και θα μπορεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία. Παραμένει το θέμα πάντως, το σε ποιον ανήκουν αρκετά σημεία δρόμων της Ικαρίας.

Τη σύμβαση του έργου «Άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης οδικού δικτύου νήσου Ικαρίας» συνολικού προϋπολογισμού 27.652 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Δημοπρατήθηκε το έργο αποκατάστασης των ζημιών στον δρόμο εισόδου της πόλης του Αγίου Κηρύκου από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου με το ποσό των 28.000 ευρώ. Θυμίζουμε την διένεξη μεταξύ του δήμου Ικαρίας και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, ενώ η υπόθεση έχει φτάσει ακόμα και στον εισαγγελέα Σάμου όπου ακόμα εκκρεμή η απόφαση για το σε ποιον ανήκει το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου. Πολύ σύντομα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες ώστε πριν την καλοκαιρινή περίοδο να έχουν ολοκληρωθεί και να έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία προς όφελος της ασφάλειας των διερχομένων οχημάτων.

Σελίδες

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr