Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η ένταξη συμπληρωματικά τεσσάρων (4) νέων έργων, σε ό,τι αφορά την ΠΕ Σάμου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 μέσω ανακατανομής της χρηματοδότησης.

Κατά το έτος 2016 , η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υλοποίησε ή υλοποιεί τα παρακάτω έργα στην ΠΕ Ικαρίας:
• Δρόμος Κάλαμος – Νας , προϋπολογισμού 10.000.000 € , έχουν ολοκληρωθεί περισσότερα από 12 χιλιόμετρα ασφαλτόστρωσης και το μεγαλύτερο μέρος των χωματουργικών και τεχνικών έργων. Βρίσκεται σε εξέλιξη, με προοπτική ολοκλήρωσης τους πρώτους μήνες του 2017.

Ο Δήμος Ικαρίας γνωστοποιεί ότι στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει κάθε πηγή χρηματοδότησης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του. Την προηγούμενη εβδομάδα στα πλαίσια εκπόνησης από το ΚΑΕΚ της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του τοπικού προγράμματος CLLD (LEADER) 2014-2020, υποβληθήκαν από τον Δήμο Ικαρίας ενδεικτικές προτάσεις για την καταγραφή των έργων δημοσίου ενδιαφέροντος των νησιών Σάμου - Ικαρίας – Φούρνων.

Δημήτρης Σεβαστάκης: «Άμεση προτεραιότητα η ανάδειξη και η ορθή διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο νομό Σάμου, μέσα από στοχευμένα έργα και χρηματοδοτήσεις»

Τη χρηματοδότηση 31 νέων μελετών και έργων συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ, εξασφάλισε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η πρόταση κατατέθηκε από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και εκδόθηκαν ήδη όλες οι σχετικές αποφάσεις από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων η χρηματοδότηση για την άμεση εκπόνηση των μελετών βελτίωσης λιμενικών υποδομών –δημιουργία, επέκταση προβλήτας- για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σάμου προϋπολογισμού 348.000,00 ευρώ. Η μελέτη της επικαιροποίησης masterplan λιμένος Σάμου προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των αντιπεριφερειαρχών κ. κ. Κατρακάζου και Βαλσαμίδη στο νησί του Ικάρου όπου μαζί με τους προϊστάμενους των τεχνικών Υπηρεσιών είχαν συναντήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους υπευθύνους των εργοταξίων που λειτουργούν στο νησί για τα έργα της Περιφέρειας.

Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου κ. Βασιλείου με συνεργάτες τους από τις 16/11 επισκέφτηκαν την Ικαρία και εξέτασαν γεωλογικά φαινόμενα σε ορισμένα επικίνδυνα σημεία του Επαρχιακού δικτύου, επισκέφτηκαν τον δρόμο Κάλαμος –Νας ενώ με τον μηχανικό του Επαρχείου θα επισκεφτήκαν την Οσία Θεοκτίστη (ανεκτίμητης αξίας μοναστήρι) για να μελετήσουν το φαινόμενο της κατολίσθησης των μεγάλων ογκόλιθων που απειλούν το κτίσμα και τρόπους για την αντιμετώπισή του.

Ένα εύλογο αίτημα διατυπώνει ο Σύλλογος του Πεζιού αλλά και οι κάτοικοι Πεζιού - Καρκιναγριου και των υπόλοιπων χωριών του Κάβο Πάπα: Η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου Σελάδι - Λαγκάδα Ικαρίας να περάσει από το Πέζι και να φτάσει ως το φράγμα. Όπως σας ενημέρωσε με ρεπορτάζ του το ikariamag.gr λίγες ημέρες πριν, ξεκίνησαν οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση και τη δημιουργία κράσπεδών στο κομμάτι που ξεκινά από τη διασταύρωση της Λαγκάδας και φτάνει μέχρι το Σελάδι, για να συναντήσει την άσφαλτο που κατεβαίνει στον Κάλαμο.

Εγκρίθηκαν τα παρακάτω έργα τριών αθλητικών χώρων στην Ικαρία. Οι εργασίες και τα ποσά εγκρίθηκαν από την Γ.Γ. Αθλητισμού και το Υπουργείο Οικονομικών, οι μελέτες εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας στις 30 /9 και σε λίγες ημέρες θα έχουμε και τις δημοπρασίες που αφορούν τα εξής:

Σελίδες

ikariastore banner