Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των αντιπεριφερειαρχών κ. κ. Κατρακάζου και Βαλσαμίδη στο νησί του Ικάρου όπου μαζί με τους προϊστάμενους των τεχνικών Υπηρεσιών είχαν συναντήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους υπευθύνους των εργοταξίων που λειτουργούν στο νησί για τα έργα της Περιφέρειας.

Οι κάτοικοι της περιοχής της Βορειοδυτικής Ικαρίας είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και αγανακτισμένοι, βλέποντας την έλλειψη προόδου στις εργασίες κατασκευής του παραλιακού δρόμου ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΑΣ και ζητούν εξηγήσεις για την απαράδεκτη και ανεύθυνη συμπεριφορά του εργολάβου, που έχει αναλάβει το έργο, να καθυστερεί τις εργασίες και να μη δημιουργεί ένα σωστό και ολοκληρωμένο εργοτάξιο, το οποίο θα μπορέσει να φέρει εις πέρας ένα τόσο δύσκολο και μεγάλο έργο.

Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου κ. Βασιλείου με συνεργάτες τους από τις 16/11 επισκέφτηκαν την Ικαρία και εξέτασαν γεωλογικά φαινόμενα σε ορισμένα επικίνδυνα σημεία του Επαρχιακού δικτύου, επισκέφτηκαν τον δρόμο Κάλαμος –Νας ενώ με τον μηχανικό του Επαρχείου θα επισκεφτήκαν την Οσία Θεοκτίστη (ανεκτίμητης αξίας μοναστήρι) για να μελετήσουν το φαινόμενο της κατολίσθησης των μεγάλων ογκόλιθων που απειλούν το κτίσμα και τρόπους για την αντιμετώπισή του.

Οι Σύλλογοι της περιοχής Ραχών Ικαρίας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΄΄ΕΝΩΣΗ΄΄(Κουνιάδου-Προεσπέρας-Κάτω Προεσπέρας - Νάνουρα) ΙΚΑΡΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ Ο ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΙΟΥ εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών του παραλιακού δρόμου ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΑΣ λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρουσιάζουν.

Ο Έπαρχος επισκέφτηκε το οδικό τμήμα που κατασκευάζεται από τη ΜΟΜΑ που συνδέει το χωριό του Μαγγανίτη με το Καρκινάγρι. Συνομίλησε με τους στρατιώτες, τους χειριστές και τον επικεφαλής του συνεργείου για διαδικαστικά ζητήματα που αφορούσαν την εξέλιξη του έργου και όπου αντιμετωπίστηκαν επί τόπου.

Ακολουθεί δελτίο τύπου από το Επαρχείο Ικαρίας για την πορεία των περιφερειακών έργων στην Επαρχία της Ικαρίας που εκτελούνται τώρα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου/ Επαρχείο Ικαρίας. Το ikariamag.gr έκανε αυτή την εβδομάδα επιτόπιο ρεπορτάζ και εξασφάλισε φωτογραφίες για μερικά από αυτά:

Τα πολλά ερωτηματικά που εδώ και μήνες έχουν προκύψει από την πορεία του έργου Κάλαμος - Νας αυξάνονται, καθώς η Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου κα. Καλογήρου στις 2 τελευταίες της επισκέψεις στην Ικαρία - τον Ιούνιου και αρχές Αυγούστου- δεν αναφέρθηκε στο έργο αυτό.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ Χρ. Καλογήρου κατά την επίσκεψη της στην Ικαρία επισκέφθηκε, εκτός των άλλων, το οδικό έργο Κάλαμος – Νας.

Σας κάνουμε γνωστό ότι η μεγάλη καθυστέρηση στις εργασίες του παραπάνω έργου έχει εδραιώσει την πεποίθησή μας, ότι με αυτούς τους ρυθμούς που κατασκευάζεται όλους αυτούς τους μήνες το συγκεκριμένο έργο, δεν θα υλοποιηθεί ούτε το 50% του συνόλου του, μέσα στο 2015.

Στις 11 Μαρτίου, κλιμάκιο μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων επισκέφτηκε την Ικαρία όπου και πραγματοποίησε αυτοψία στις ζημιές που έχουν προκαλέσει τα καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα.

Σελίδες

ikariastore banner