Από τον Δήμο Ικαρίας και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (μετά από προγραμματική σύμβαση που υπογράφθηκε ανάμεσα στους δυο φορείς λόγω αδυναμίας του δήμου να αποκτήσει διαχειριστική επάρκεια), υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» για τα αναγκαία έργα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Ικαρίας.

Οι Βουλευτές των νησιών του ΒΑ Αιγαίου: Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης , Λέσβου Γιώργος Πάλλης και Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό αρμόδιο για τα ΕΣΠΑ κ. Αλ. Χαρίτση. Στην πολύωρη συνεργασία συζητήθηκαν θέματα αναπτυξιακά που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ και αφορούν στα νησιά μας.

Την επίσπευση υλοποίησης έργων που αφορούν στην αυτοδιοίκηση και υλοποιούνται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, ο αρμόδιος Υφυπουργός Αλ. Χαρίτσης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκαν οι τέσσερεις νέες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία- ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού:

Μέσα στο Μάρτιο αρχίζει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τα τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας και στον Θάνο Σιαφάκα ο υφυπ. οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, ενεργοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016, πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου 2014-2020 για την «Υλοποίηση Μέτρων Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου».

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου παρακολουθήσαμε μέσω τηλεδιάσκεψης από τον χώρο συνεδριάσεων του Επαρχείου Ικαρίας και Φούρνων την συνέντευξη τύπου της Περιφερειάρχη κ. Χ. Καλογήρου και του προϊσταμένου της διαχειριστικής Αρχής κ. Ν. Πλακουτάρη που δόθηκε από την έδρα της Περιφέρεια Β. Αιγαίου στην Μυτιλήνη με θέμα την πορεία και το αποτέλεσμα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Βορείου Αιγαίου 2007-2013.

Τον οδηγό με πολύ συγκεκριμένα βήματα με τις αλλαγές αλλαγές που απαιτούνται στην οργάνωση και τη διοίκηση των δήμων για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ανάρτησε στη σελίδα του Localit.gr ο οικονομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Δρ. Ράλλης Γκέκας. Ο Οδηγός παρουσιάστηκε στην Κοζάνη στις 15 Ιανουαρίου.

Υπογράφηκαν από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και στη συνέχεια δημοσιεύτηκαν οι πρώτες προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, απέστειλε σήμερα επιστολή σε Φορείς του Βορείου Αιγαίου, στην οποία παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η περιφερειακή αρχή προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και θέτει στη διάθεσή τους το γραφείο της Περιφέρειας που λειτουργεί στις Βρυξέλλες, ώστε να υποστηρίξει όποια συντονισμένη προσπάθεια συνεργασίας με ευρωπαϊκούς φορείς.

Σελίδες

ikariastore banner