«Το έργο εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με ωφελούμενο τον δήμο Ικαρίας. Έχει ολοκληρωθεί η διοικητική παραλαβή, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ηλεκτροδότηση του, αναμένεται σύντομα να έχουν γίνει και οι εργασίες για την τηλεφωνική του κάλυψη, το επόμενο άμεσο διάστημα θα βγει σε διαβούλευση ο κανονισμός λειτουργίας του από τον δήμο του νησιού έτσι ώστε να πάρει την τελική του μορφή για να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και την ερχόμενη άνοιξη να τουριστικό καταφύγιο να είναι έτοιμο προς χρήση των επισκεπτών μας» δήλωσε ο δήμαρχος Ικαρίας κ. Στ. Σταμούλος στην ΕΡΤ Αιγαίου.

Το τουριστικό καταφύγιο Ικαρίας θα ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι του 2016 αφού τα όποια προβλήματα σκίαζαν την ολοκλήρωση του, ξεπεράστηκαν. Οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και όπως βλέπετε και στην εικόνα πρόκειται για ένα στολίδι δίπλα στην πόλη του Αγίου Κηρύκου και συνολικά της Ικαρίας.

Αυτή τη στιγμή εκτελείται το έργο στα Σπάσματα Ευδήλου προϋπολογισμού 350.000€ έργο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Επαρχείο Ικαρίας. Έχει δημοπρατηθεί επίσης το έργο Συντήρηση Οδικού Δικτύου Ικαρίας προϋπολογισμού 300.000€ έχει υπογραφεί το συμφωνητικό και το έργο ξεκινάει άμεσα το οποίο περιλαμβάνει ασφαλτικά, τεχνικά, σήμανση και στηθαία ασφαλείας,

Όπως είχαμε γράψει στις αρχές Ιουνίου, επρόκειτο μέχρι το τέλος του μήνα να ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου «Τουριστικό καταφύγιο Αγ. Κηρύκου Ικαρίας» χωρητικότητας 77 σκαφών. Ο πλωτός γερανός βρίσκεται στο λιμάνι του Αγ. Κηρύκου και την Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες εκβάθυνσης της θαλάσσιας περιοχής ανατολικά της πόλης

Στο τέλος Ιουνίου αναμένονται να ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου «Τουριστικό καταφύγιο Αγ. Κηρύκου Ικαρίας» χωρητικότητας 77 σκαφών. Από τις 17 Φεβρουάριου 2014 έχει ξεκινήσει η προθεσμία παράδοσης και σύμφωνα με την σύμβαση θα πρέπει να παραδοθεί στις 31 Οκτωβρίου 2015.

Στις 17/02/2014 υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, η σύμβαση κατασκευής του έργου « Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στον Άγιο Κήρυκο νήσου Ικαρίας».

Στις 22 του Οκτώβρη δημοπρατήθηκε και το Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στον Αγ. Κηρυκο, με την εταιρία Αρχιμήδης Α.Ε. (είχε αναλάβει και την κατασκευή του Αεροδρομίου του νησιού μας) να δίνει 35% έκπτωση αλλά και πολλά εχέγγυα για την καλύτερη εκτέλεση του έργου. Αναμένεται μέχρι το τέλος του 2013 να μπουν οι υπογραφές για τις συμβάσεις και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Κάτοψη του τουριστικού καταφυγίου στον Αγ. Κήρυκο. Το έργο δημοπρατείται κατά πάσα πιθανότητα στις 18 Οκτωβρίου και αναμένεται να βοηθήσει κατά πολύ το λιμενισμό των τουριστικών σκαφών που περνούν ή έχουν προορισμό την Ικαρία.

Το Τουριστικό Αγκυροβόλιο Αγ. Κηρύκου μπήκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου με το ποσό των 9.456.000. Σύντομα θα γνωρίζουμε και την ημερομηνία δημοπράτησης. Η εκτέλεση του, τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαθεοφάνους βελτιώνει και συμβάλει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, αναβαθμίζει τουριστικά την Ικαρία και αναδεικνύει το νησί σταθερό τόπο τουριστικού προορισμού.

Στα 248,9 εκατ. ευρώ ανέρχεται η καθαρά παρούσα αξία του ενδεικτικού δικτύου μαρινών που σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ενώ τα έργα των υποδομών φτάνουν στα 62 εκατ. ευρώ.

Σελίδες

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr