Ένταξη του Ηλεκτροφωτισμού λιμένα Ευδήλου Ικαρίας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

εικόνα αρχείου

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η ένταξη συμπληρωματικά τεσσάρων (4) νέων έργων, σε ό,τι αφορά την ΠΕ Σάμου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 μέσω ανακατανομής της χρηματοδότησης.

Μεταξύ αυτών,  ο Ηλεκτροφωτισμός λιμένα Ευδήλου Ικαρίας, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, ώστε να γίνει αντικατάσταση φωτισμού στον προβλήτα πρόσδεσης των πλοίων. Να σημειωθεί εδώ, ότι σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας-Φούρνων εντάξαμε στο ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και θα εκτελέσουμε έργο ηλεκτροφωτισμού του λιμένα Αγίου Κηρύκου προϋπολογισμού 80.000 ευρώ και έργο αντικατάστασης των ανοδίων των μεταλλικών πασσάλων του αλιευτικού καταφυγίου Φούρνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ

Θυμίζουμε ότι το ΠΔΕ του 2016 για την ΠΕ Σάμου περιλαμβάνει μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα, κάποια από τα οποία βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης, όπως η συντήρηση του οδικού δικτύου, ενώ άλλα είναι στη φάση της δημοπράτησης. Τα κυριότερα από τα έργα αυτά είναι:

Να τονίσουμε επίσης, ότι ολοκληρώνεται από εθνικούς πόρους το έργο της αναδομής στο λιμάνι Πυθαγόρειου  και εκτελέστηκε το έργο Αποκατάστασης των υποσκαφών στο λιμάνι Καρλοβάσου, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα δημοπρατείται το υπόλοιπο τμήμα, που δεν ήταν δυνατόν να εκτελεστεί λόγω της παραμονής του πλοίου Μυτιλήνη.

Ήδη, με επικεφαλής την Περιφερειάρχη μας αγωνιζόμαστε για την προετοιμασία του προγράμματος για το 2017, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση.

Επίσης, συνεχίζεται η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της, ώστε να ενταχθούν έργα που θα αποφέρουν τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια στους κατοίκους των νησιών μας.

Από το δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Ν.Κατρακαζου.

ikariastore banner