Παρακολουθώντας το 16ο δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ του ikariamag: Τα απορρίμματα στο 16ο δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας, εδώ.

Ευχαριστούμε τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους Ικαρίας για την θεατρική παράσταση χθες. Σε πέντε ώρες δεν απάντησαν σε ούτε μια από τις σοβαρότατες γραπτές ερωτήσεις μας.

Έκανε μια φοβερή πρόταση ένας ακροατής για μια αποτελεσματική και πολύ φθηνότερη διαχείριση των απορριμμάτων και τον γέλασαν. Μια γειτόνισσα από το Φύτεμα είπε να δώσουν το καλό παράδειγμα βάζοντας κανάτες και ποτήρια στο επόμενο ΔΣ και όχι άλλα πλαστικά μπουκάλια. Χωρίς απάντηση. Ο,τι σχόλιο είχαμε σε σχέση με τον ΧΑΔΑ, δεν απάντησαν σε ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο αδιαφορία (ή ντροπή;;;). Τέτοια πρόκληση είναι απαράδεκτη.

Επίσης, όλο το βράδυ οι αντιδήμαρχοι του Ευδήλου και των Ραχών δεν άνοιξαν το στόμα τους, ενώ η καθαρότητα στις Ενότητες είναι δική τους ευθύνη. Και στο τέλος του ΔΣ είχαν το θάρρος να πούνε όλοι πως ήταν μια "καλή κουβέντα." Ντροπή τους.

Στο θέμα της δεματοποίησης. Ποιος πιστεύει πως σε δύο χρόνια θα έχουμε ΧΥΤΑ;  Απλώς αγοράζουν χρόνο με αντίτιμο την υγεία και τα χρήματα μας, να δώσουν την “καυτή πατάτα” στο επόμενο ΔΣ. Και αυτοί θα φωνάξουν πως φταίει ο προηγούμενος και μπλα και μπλα και μπλα... χωρίς να έχει γίνει τίποτα. Εδώ θα δείτε τον λόγο για τον οποίο η δεματοποίηση είναι μια πολύ κακή ιδέα για την Ικαρία...

Ευχαριστούμε όμως την ΑΣΠΙ που ήταν η μοναδική σοβαρή φωνή εκεί και δεν είχε έρθει μόνο να κάνει θέατρο. Και όχι, δεν είμαι “με τον Γαγλία!” Θα υποστηρίξω κάθε πολιτικό που θέλει πραγματικά να λύσει αυτό το θέμα.

Να είστε ενημερωμένοι όμως. Εδώ ένα φανταστικό blog για έναν ΧΑΔΑ στην Σπάρτη. Θλιβερό θρίλερ που μπορεί να γίνει και εδώ. Αν το διαβάσετε προσεκτικά θα βρείτε όμως φοβερές, φθηνές και κοινωνικές λύσεις. Πράγματα που εμείς οι Φυτεμιώτες θα μελετήσουμε αυτές τις εβδομάδες.

Θα ξαναστείλουμε τις ερωτήσεις μας για το επόμενο ΔΣ. Μάλλον απλά το είχαν ξεχάσει...

Wim De Weerdt – πολίτης του πλανήτη στην Ικαρία
wdeweerdt@gmail.com

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις από τις φιλοξενούμενες πένες.