ΒΙΝΤΕΟ: Η Πτήση του Ίκαρου από τον 12χρονο Πάνο Αρβανιτάκη

Όταν είχαμε πρωτογράψει για τον Πάνο Αρβανιτάκη, αρχές Μαρτίου 2013, η είδηση για τον 11χρονο –τότε- Ικαριώτη σκηνοθέτη είχε διαδοθεί αστραπιαία με τη χαρά και τις ευχές όλων για πρόοδο του μικρού Πάνου.

Εν τω μεταξύ εκείνος συνέχισε να μεγαλώνει αλλά και να δουλεύει…

Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν, ο Πάνος να βρεθεί εκτός από το ikariamag και με το àrtεις; (Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας στην Αθήνα).

Η ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε, «η Πτήση του Ικάρου», έκανε πρώτη προβολή στα εγκαίνια του Φεστιβάλ και για 4 ημέρες προβάλλονταν συνεχόμενα σε μία από τις αίθουσες του Φεστιβάλ.
Και όχι μόνο αυτό! Μια παραλλαγή του Lego Ίκαρου, ήρωα της ταινίας του, έγινε το εικαστικό ολόκληρου του àrtεις; αλλά και … μπλουζάκι!

Χιλιάδες κόσμου (χωρίς υπερβολή), επισκέφτηκαν το metamatic:taf εκείνες τις ημέρες και απόλαυσαν, μεταξύ άλλων, και την «Πτήση του Ίκαρου» όπως και τον ίδιο τον Πάνο που μας μίλησε στα εγκαίνια για την προσπάθεια του.

Σήμερα, σας δίνουμε την ευκαιρία να δείτε την ταινία του και όσοι δεν είχατε τη δυνατότητα να έλθετε!

 

Ένα 15 λέπτο animation με θέμα την πτήση του Ικάρου μέσα από τον μύθο του αλλά και τα μάτια του δημιουργού, του 12χρονου Παναγιώτη Αρβανιτάκη. Με τη σημερινή κρίση που βιώνει η πατρίδα μου, μας λέει ο Πάνος, η πτήση του Ικάρου έρχεται  να μας δείξει  τη προσπάθεια, τον αγώνα και  την ανάγκη του ανθρώπου για την ελευθερία αλλά και την ελπίδα του για καλύτερη ζωή και καλύτερο αύριο. Οι περισσότερες σκηνές  της  ταινίας είναι τραβηγμένες στην όμορφη φύση της  Ικαρίας  ενώ κάποιες από αυτές αποδίδουν και τη σημερινή ζωή του νησιού. Μια stop motion εμπειρία για να θυμόμαστε ότι η πτήση του Ικάρου δεν είναι απλώς ένας μύθος αλλά και μια αλήθεια που μας αφήνει ελπίδα και δύναμη.

Απολαύστε την!

ikariamag.gr

Δείτε επίσης στο ikariamagTV:

ΒΙΝΤΕΟ: To àrtεις; 2013 στο ΣΚΑΪ - LIFE

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ikariamag και àrtεις; 2013 στο ΣΚΑΪ ΤΩΡΑ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ από το àrtεις; 2013:

Δείτε τι έγινε στα εγκαίνια του àrtεις; 2013

Δείτε τι έγινε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο àrtεις; 2013

Δείτε τι έγινε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο àrtεις; 2013

Τα πάντα για το Φεστιβάλ, εδώ.

ikariastore banner