Δείτε τι έγινε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο àrtεις; 2013

Φωτογραφίες Ηλέκτρα Πάστη

Δείτε τι έγινε στα εγκαίνια του àrtεις; 2013

Δείτε τι έγινε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο àrtεις; 2013

Η Κυριακή ήταν μια επίσης ξεχωριστή μέρα για το àrtεις; 2013 γιατί από το πρωί ο χώρος του metamatic:taf όπου φιλοξενούσε τις φετινές Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας, γέμισε από παιδικές ψυχές που λαχταρούσαν να πλάσουν με πηλό τους πρώτους τους Ίκαρους. Υπό την καθοδήγηση της Ικαριώτισσας εικαστικού Νίκης Γιαννίκου, τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά αρκετή ώρα αποδίδοντας με τη φαντασία τους τη δική τους εικόνα για τον Ίκαρο, όσο οι γονείς έπιναν τον καφέ τους στην αυλή του πολυχώρου.

Αποκορύφωμα της δράσης, η φωτογραφία που μας έστειλε η Μαριλένα Σαμολαδά, η οποία «έντυσε» η ίδια με ουρανό το λευκό τοίχο της γκαλερί όπου φιλοξενούσε την έκθεση Povera Ikaria των Τρέβορ Τουάιν και Νίκης Γιαννίκου και στην οποία πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι γλυπτικής για παιδιά. Στην εικόνα, η μικρή Ναταλία ανοίγει τα χέρια της κάτω από τα φτερά της εγκατάστασης και συμπληρώνει:

«H πτήση του Ίκαρου... στους δικούς της ουρανούς της μικρής Ναταλίας...να μπορούσα να πετάξω κι΄γω μαμά σαν τον Ικαρο! Σήμερα στο arteis...όμορφη βόλτα!!!»

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα δωμάτια με τις εκθέσεις και τις εγκαταστάσεις αλλά και το Ικαριακόν Παντοπωλείο, ikariastore.gr.

Στις 7 το απόγευμα στην αυλή του πολυχώρου παρακολουθήσαμε μία μίνι εκδοχή της multimedia παράστασης Kill-the-M-All σε σκηνοθεσία του Ικαριώτη Ζαφείρη Χαϊτίδη, που μπορείτε να δείτε στην πλήρη της ανάπτυξη κάθε Δευτέρα & Τρίτη στο Θέατρο ΠΚ του Νέου Κόσμου.

Το Φεστιβάλ έριξε την αυλαία του αργά το βράδυ, δίνοντας ραντεβού για τον επόμενο Δεκέμβρη.

Οι πάντα γεμάτοι χώροι του àrtεις; 2013 σε όλες τις εκθέσεις και εκδηλώσεις, και τις 4 ημέρες του Φεστιβάλ που διοργάνωσε το ikariamag.gr, μας γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε σε αυτό το διαφορετικό ικαριακό κάλεσμα.

Και του χρόνου!

ikariamag.gr

ikariastore banner