Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάουν και ανυπομονώ. Το Πάσχα στην Ικαρία παραήταν ολιγοήμερο. Είχα να πάω από το... φετινό artεις; fest. Η ανάμειξη με το ikariamag και τις δράσεις του, είναι ένας από τους τρόπους για να «ταξιδεύουμε» εμείς οι... Αθηναίοι στο νησί.

H φωτογραφία σε μπερδεύει. Πού είναι αυτό το μέρος; Είναι μια πλατεία ενός παραδοσιακού χωριού στην Ικαρία; Όχι! Είναι η αυλή του metamatic:taf, η οποία από τις 5 ως τις 8 Δεκεμβρίου 2013 φιλοξένησε το 2ο àrtεις; fest| Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας στην Αθήνα που διοργάνωσε το ikariamag.gr.

Η πιο συχνή ευχή που άκουσα τις τελευταίες ημέρες ήταν να έχω τύχη. Δεν αμφιβάλλω ότι είναι σημαντικό να είσαι τυχερός, αλλά ίσως είναι πιο σημαντικό να μπορείς και χωρίς αυτήν. Ειδικά αυτές τις εποχές, που τα πράγματα δεν πήγαν για πολλούς όπως τα υπολόγιζαν, η τύχη απλά δεν φτάνει...

Τον Μάρτιο του 2013 το ikariamag.gr ξεκίνησε το hashtag #ikariagram στο Instagram και κάλεσε τους αναγνώστες του να ανεβάζουν φωτογραφίες και στιγμές Ικαρίας χρησιμοποιώντας το με σκοπό να πάρουν μέρος στο àrtεις;2013 | ημέρες σύγχρονης ικαριακής δημιουργίας στην Αθήνα τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Η αρχική μαγιά δημιουργήθηκε από τον 12χρονο Πάνο Αρβανιτάκη και τη μανία του τόσο με τα Lego όσο και με τα stop-motion βίντεο του.

Όταν είχαμε πρωτογράψει για τον Πάνο Αρβανιτάκη, αρχές Μαρτίου 2013, η είδηση για τον 11χρονο –τότε- Ικαριώτη σκηνοθέτη είχε διαδοθεί αστραπιαία με τη χαρά και τις ευχές όλων για πρόοδο του μικρού Πάνου.

Η Μάγια Τσόκλη στην παρουσίαση των "ελεύθερων πτήσεων 2" μαζί με τη δημοσιογράφο Δήμητρα Κόχιλα και τη Σκηνοθέτη Κυριακή Σπανού στο arteis 2013 | Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας που διοργάνωσε το ikariamag.gr, 4-8 Δεκεμβρίου 2013 στο metamatic:taf.

To Ρεπορτάζ της εκπομπής ΣΚΑΪ LIFE (6/12/13) για το àrtεις; 2013. Οι Hμέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας στην Αθήνα που διοργάνωσε 5 με 8 Δεκέμβριου το ikariamag.gr

Καλησπέρα σε όλους σας! Είμαστε εδώ γιατί η ομάδα του IKARIAMAG κατορθώνει να μας ενώνει αλλιώς, αλλά οικεία. Τους θαυμάζω. Τι είναι οι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ; Κείμενα από, για και με αφορμή την Ικαρία.

Η Κυριακή ήταν μια επίσης ξεχωριστή μέρα για το àrtεις; 2013 γιατί από το πρωί ο χώρος του metamatic:taf όπου φιλοξενούσε τις φετινές Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας, γέμισε από παιδικές ψυχές που λαχταρούσαν να πλάσουν με πηλό τους πρώτους τους Ίκαρους.

Σελίδες

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr