Το δημοτικό συμβούλιο για το Γηροκομείο Ικαρίας

Το 7ο δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας ήταν έκτακτο λόγω αναγκών αλλά και έκτακτο.. διότι είχε απ' όλα!

Είχε κόσμο, αντιπαλότητες, σοβαρές προτάσεις, αστεία (ακόμα και στα πιο δύσκολα θέματα, οι καριώτες βρίσκουν χρόνο για να αστειευτούν, να «περιμπαίξουν»). Ευτυχώς υπήρξαν υποχωρήσεις και αναγνώριση λαθών, υπήρξε ειλικρίνεια ως ένα μεγάλο βαθμό, έγιναν εύστοχες και σύντομες τοποθετήσεις (σε μερικές από αυτές έπεσαν και....χειροκροτήματα)!

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπήρξε μια συναίνεση μεταξύ των φορέων Εκκλησία, Δήμος, Εργαζόμενοι Γηροκομείου και Νοσοκομείου,  Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής,  την οποία θα φροντίσουν όλοι, όπως και δεσμευτήκαν, να την κρατήσουν, να την δυναμώσουν, να υπάρξει συνεργασία, να γίνει από κοινού παράσταση με πίεση σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας για πάγωμα της έκθεσης των ελεγκτών του υπουργείου, κυρίως για χρηματοδότηση του μοναδικού προνοιακού ιδρύματος στο νησί μας.

Απαραίτητο κρίθηκε και η συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος (θα ζητηθεί συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο).  Αυτό που προέχει, είναι η άρση της απόφασης για προσωρινό κλείσιμο, το όχι σε απολύσεις εργαζομένων και μέχρι το τέλος του χρόνου να βοηθήσουν οικονομικά και οι τρεις φορείς όσο γίνεται (ο δήμος θα βάλει το ποσό των 30.000 ευρώ, η Μητρόπολη του νομού μας έχει σύγκληση την Δευτέρα, ενώ οι ομογενείς συνεδριάζουν τις επόμενες ημέρες ) για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Τοποθετήθηκαν εκτός από τους εκπροσώπους της Μητρόπολης του νομού μας και τους εργαζομένους του Γηροκομείου, ο πρώην έπαρχος κ Ν.Ρουζίνος (ο οποίος τόνισε την ανάγκη της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στα λειτουργικά έξοδα του Γηροκομείου μέχρι να βρεθούν οι οριστκές λύσεις χρηματοδότησης), ο κ. Λ.Καρούτσος αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, ο κ. Β.Πετράκης πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ικαρίας και Φούρνων, η κ. Κ.Σεφέρη μέλος της Νομαρχιακής ΑΔΕΔΥ (φωτογραφίες παρακάτω), μίλησαν επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Σ. Δρούλιας, μέλος της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών όλοι υπέρ των εργαζομένων, κατά του κλεισίματος του Γηροκομείου, και της άποψης ότι το προνοιακό έργο στο νησί μας είναι δουλειά του Yπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ikariamag

 

ikariastore banner