ΒΙΝΤΕΟ: πιάσαμε Λαγκάδα. συντονίσου...

Κι εκεί που είσαι στην πόλη, σκαλίζοντας ένα ραδιόφωνο ή «σερφάροντας» στο διαδίκτυο… τσουουουουουπ, πετιέται μπροστά σου ένας Καριώτικος!

Αυτό ήταν! Τ Ε Λ Ο Σ!

Η πύλη του χρόνου ανοίγει και μεταφέρεσαι αυτόματα σ’ ένα καριώτικο πανηγύρι. Ας πούμε στη Λαγκάδα, από το περσινό σου καλοκαίρι.  Δε θέλει πολλά λόγια εδώ! Μόνο να ξαναδείς τι εικόνες εκείνες, τις στιγμές που σε κάνουν να ζεις έναν ολόκληρο χρόνο γι’ αυτές αλλά και από αυτές: Η φύση, το βιολί, το κρασί, το πανηγύρι.

Φτιάξαμε αυτό το μικρό ατμοσφαιρικό ασπρόμαυρο βίντεο από το πανηγύρι της Παναγίας πέρσι στη Λαγκάδα. Ένα πανηγύρι που τα τελευταία 2 χρόνια διοργανώνει ο Σύλλογος «Κάβο Πάπας» βάζοντας σκοπό να μεταμορφώσει το χώρο της Λαγκάδας άμεσα. Κάτι που από τον πρώτο κιόλας χρόνο φάνηκε με τα πετρόχτιστα πεζούλια.

Οι καιροί αλλάζουν, τα πράγματα (και τα πανηγύρια) χρειάζονται φροντίδα και προσαρμογή (πχ τιμολογιακή…). Εκείνα που πρέπει να μένουν πάντα αναλλοίωτα είναι η εθελοντική προσφορά, ο σεβασμός στον πανηγυριώτη, ο σεβασμός από τον πανηγυριώτη προς τον χώρο και τους ανθρώπους που φροντίζουν για τη διασκέδαση του και φυσικά… η αστείρευτη επιθυμία να βρεθούμε όλοι μαζί και να γλεντήσουμε πάνω σ’ έναν Καριώτικο. Επισκέπτες, ξενάκια, ντόπιοι. Όλοι μαζί!

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Υπομονή…

ikariamag.gr|η Ικαρία…αλλιώς!

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr