Γράφοντας την ιστορία της αγάπης μου για το νησί και ζώντας αυτό το λαβ στόρυ κάθε Πάσχα και Καλοκαίρι, είχα πλέον αφεθεί και από καιρό ξεχάσει πως θέλω να ερωτευτώ και κάποιον άλλο! Πως ψάχνω γι’ αυτόν τον «συμβατό» που θα καταλαβαίνει κάποια βασικά πράγματα για μένα, όπως ότι την κουβαλώ πάντα μαζί μου τη «Νικαριά μου» και δεν πρέπει ποτέ να τολμήσει να με χωρίσει από κείνη!

Το πανηγύρι στη Λαγκάδα Ικαρίας, ανήμερα τον Δεκαπεντάυγουστο είναι ξακουστό πια αλλά και λόγος προσέλευσης στη γραφική αυτή περιοχή, όχι μόνο Ικαρίων αλλά και πολλών επισκεπτών και εραστών του νησιού. Ακολουθεί βίντεο από το φετινό πανηγύρι (2016) που μας παραχώρησε ο Ικάριος Σκηνοθέτης Ζαφείρης Χαϊτίδης τον οποίο και ευχαριστούμε.

Έχεις ξαναδεί ποτέ τον καριώτικο με την υποκειμενική λήψη ενός χορευτή του; Ο καλός αναγνώστης Νάσος Βούλγαρης έστειλε στο ikariamag.gr το παρακάτω βίντεο στο οποίο χορεύει τον Ικαριώτικο στο φετινό πανηγύρι της Λαγκάδας έχοντας τοποθετήσει μία κάμερα GO PRO στο μέτωπο του.

Η Ικαρία ζει στους ρυθμούς των πανηγυριών της και προετοιμάζεται για το μεγαλύτερο όλων: το πανηγύρι της Λαγκάδας που γίνεται ανήμερα Δεκαπενταύγουστο κάθε χρόνο!

Εισερχόμενα, δελτία τύπου, spam, παραγγελίες για το ikariastore.gr, ευχαριστήρια και ευχές για το νέο μας βιβλίο. Και μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και το εξής: «Άλλαξε και η ώρα και δεν την παλεύω. Διάβασα και την οδηγό σας για το χειμώνα. Καμιά βοήθεια ακόμα;»

Ίσως πολλοί από εσάς είχατε την τύχη φέτος να βρεθείτε στο πανηγύρι της Λαγκάδας τον Δεκαπενταύγουστο. Και σίγουρα κάποιοι θα προσέξατε τις χαμηλότερες τιμές. Δε θα πούμε σε σχέση με τα άλλα πανηγύρια γιατί δεν έχουμε πλήρη εικόνα των τιμοκαταλόγων αλλά πάντως αρκετά χαμηλότερες από τις περασμένες χρονιές στη Λαγκάδα.

Τέλη Μάρτη, μόλις έχουν αρχίσει οι πρώτες λιακάδες, και τα μάτια μου ανοίγουν από ένα τόσο όμορφο όνειρο..Γιατί; Δεν πρόλαβα να χορέψω το τελευταίο καριώτικο στη Λαγκάδα, ούτε να γεμίσω ακόμη μια φορά το ποτήρι μου...

28/03/2012 - 00:59η φωνή

Έπλενε κάτι καρέκλες στην πίσω τουαλέτα. Στο Αμάλου. 15αύγουστος. Όλοι θα ήταν στο πανηγύρι στη Λαγκάδα. Δεν μπορούσε να πάει. Δεν θα τον έβλεπε κανείς. Είχε πάψει από καιρό να είναι ορατός γιατί δεν τον έβλεπε εκείνη. Φυσικά η ίδια δεν το ήξερε. Είχε ακούσει ότι τα τελευταία χρόνια τον ‘λέγαν η «φωνή» αλλά έμενε στην Αθήνα και δεν ήξερε ότι δεν ήταν απλώς το νέο του παρατσούκλι.

Κι εκεί που είσαι στην πόλη, σκαλίζοντας ένα ραδιόφωνο ή «σερφάροντας» στο διαδίκτυο… τσουουουουουπ, πετιέται μπροστά σου ένας Καριώτικος! Αυτό ήταν! Τ Ε Λ Ο Σ! Η πύλη του χρόνου ανοίγει και μεταφέρεσαι αυτόματα σ’ ένα καριώτικο πανηγύρι. Ας πούμε στη Λαγκάδα, από το περσινό σου καλοκαίρι.

Μετά και την τελευταία καταστροφή του χώρου της Λαγκάδας από την θεομηνία της 18ης Οκτωβρίου, βρέθηκε επιτέλους η από κοινού λύση.