Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας ήταν στρατιωτικός γιατρός και λογοτέχνης. Ταξίδευε ανά την Ελλάδα, γνωρίζοντας ανθρώπους, τόπους και παραδόσεις. Κι ύστερα έγραφε διηγήματα και μυθιστορήματα, της στεριάς και της «πλώρης», αποδίδοντας τον πλούτο του υλικού του και της ψυχής του, με λόγο απλό και κατανοητό .
Στο διήγημά του : «Ημέραι της Γριάς»,

17 Απριλίου, γιορτάζει το εγκαταλειμμένο πια μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής που ανήκει στην ενορία του Χριστού Αγίου Κηρύκου. Κτίστηκε, όπως μας πληροφορεί η επιγραφή στην ανατολική είσοδο, το 1890, «φροντίδι Νεοφύτου ιερομόναχου Μούγιαννη και Ματρώνας μοναχής Μαυρονικόλα Μαρίας Α. Παντελίδη».

12/01/2015 - 01:12Πούντα

Πέτρες. Η μια στην άλλη πάνω - κάτω και πλαγίως. Δεξιά - αριστερά ποτές, κόβονται μόνο κατάκορφα, μπαίνεις σ’ αυτές τις πέτρες, μέσα τους, και διαβάζεις ιστορίες αθρώπων. Μιλιούνια, ένα σακί, ένα κλαδί του Ράντη στην πλάτη, άργιος· νομίζουν τους ξεχάσαμε σκύλε, όχι ρε, δεν το κατάλαβες καλά το θέμα: στο ίδιο το μνημόσυνο είμαστε πελάτες.

29/09/2014 - 00:26Ghost Ville

Έχει αρχίσει να ψιλοχαράζει και σχεδόν από το ύψος της εκκλησίας κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις… Είναι ντυμένοι στα λευκά, με κουκουλωμένα τα κεφάλια τους και προχωρούν σαν υπνωτισμένοι. Σαν ζόμπι.

Ονομάζεται Σεϋχέλλες, βρίσκεται στην Ικαρία και είναι η ωραιότερη παραλία του νησιού και μια από τις πιο εντυπωσιακές της χώρας. «Η παραλία δημιουργήθηκε από κατολισθήσεις. Είναι δύσκολο το μονοπάτι για να έρθεις εδώ αλλά αξίζει τον κόπο. Υπέροχα πεντακάθαρα νερά...

Το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στους Βαρδαράδες Ικαρίας ξεκίνησε να χτίζεται το 2009 και ολοκληρώθηκε πέρσι οπότε και έγινε ο πρώτος εορτασμός του πολιούχου Αγίου.

Η Προπεζουλωπή βρίσκεται πολύ κοντά στον Φάρο. Είναι ένας λόφος βορειοδυτικά του οικισμού με πετρώδες έδαφος, κατάφυτος με αγκαθωτούς θάμνους και αγρέλες. Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει είναι η εγκατάσταση όρθιων στηλών από ασβεστόλιθο, με συγκεκριμένο προσανατολισμό. Είναι σίγουρο πως οι στήλες δεν τοποθετήθηκαν τυχαία αλλά προς το παρόν είναι άγνωστος ο χρόνος που συνέβηκε αυτό, καθώς και ο σκοπός τους.

Ο περίπατος είχε ως προορισμό το δάσος του Ράντη. Ένας μοναδικός τόπος, ο πιο μαγευτικός στην Ικαρία, που δεν είναι ποτέ αρκετός να χορτάσει τα μάτια. Επιδιώκουμε συχνά να βρισκόμαστε εκεί που οι αισθήσεις τσιτώνουν και η ψυχή γαληνεύει.

19/02/2014 - 10:25Ο βράχος του Να

Στον βράχο του Να ήταν η καθιερωμένη απογευματινή βόλτα. Νομίζω ότι έχω κολυμπήσει εκεί μόνο δύο φορές στην ζωή μου και η μία ήταν σίγουρα με λαδιά. Ίσως μου είχε μείνει από παιδί ο φόβος γι’ αυτήν την θάλασσα, από την ιστορία που μου έλεγε η μάνα μου κάθε φορά που βρισκόμασταν εκεί.

21/01/2014 - 00:38Θέρμα…rocks!

Ασφαλώς, τα Θέρμα δεν είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό αν σκεφτείς την Ικαρία. Πιθανόν, ούτε καν το δεύτερο. Προφανώς, θα έχεις τους λόγους σου. Δυστυχώς, δεν είναι επαρκείς. Ευτυχώς, μπορείς πάντα να αναθεωρήσεις γιατί , ενδεχομένως, θα ξαφνιαστείς ευχάριστα.

Σελίδες

ikariastore banner