Συνέντευξη στο Ράδιο Ικαρία 87,6fm του Αντιπεριφερειάρχη Παπαθεοφάνους για έργα της Ικαρίας

Συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Σάμου – Ικαρίας και Φούρνων κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους και υποψηφίου ανιπεριφερειάρχη με το “Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο” στο Ράδιο Ικαρία 87,6 fm στις 8-5-2014.

Ο κ. Παπαθεοφάνους άλλαξε το πρόγραμμα της επίσκεψής του σε Ικαρία και Φούρνους λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Βιτσαρά, για θέματα που αφορούν στο νομό μας και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ικαρία.

Ποιο συγκεκριμένα κ. Παπαθεοφάνους ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής, υπογράφηκε στον Άγιο Κήρυκο,από τον περιφερειάρχη, η σύμβαση με τους εργολάβους, για το δρόμο Κάλαμος – Νας και έτσι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

 

Για το οδικό δίκτυο η απορρόφηση κονδυλίων έχει φτάσει στο 1.000.000 € μέχρι στιγμής και οι αποκαταστάσεις αυτό το χρονικό διάστημα, πραγματοποιούνται στην Πλαγιά ενώ στη συνεχεία θα προχωρήσουν στους Βρακάδες και τον Κάμπο.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται μια προμελέτη για το Καρκινάγρι, η οποία για να οριστικοποιηθεί πρέπει συμπεριλάβει τα αποτελέσματα γεωτρήσεων απαραίτητων για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μετά από καθυστέρηση έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να συνεχίσει η μελέτη.

Το έργο προβλέπει προέκταση του ήδη υπάρχοντος προσήνεμου μώλου κατά 50 μέτρα και ένα επιπλέον υπήνεμο μώλο.

Για τη χρηματοδότηση,η οδηγία από το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας είναι ότι τα έργα σε εκκρεμότητα θα χρηματοδοτηθούν από το επόμενο ΕΣΠΑ που πιθανόν να ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη.

Τέλος αναφέρεται, στο ακτοπλοϊκό και την διασύνδεση των νησιών, τις προσπάθειες που έχουν γίνει προς αυτή κατεύθυνση επίλυσης της κατάστασης και το ζήτημα του Λιμενικού ταμείου Ικαρίας – Φούρνων.

Ράδιο Ικαρία 87,6fm

ikariastore banner