Σήμερα έχουμε να σας παρουσιάσουμε μία ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία! Το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής! Εδώ και 2 χρόνια, το συνεργείο του Ράδιο Ικαρία 87,6fm "τριγυρνά" σε όλη την Ικαρία καταγράφοντας " μουσικούς ιδιωματισμούς του νησιού, παραδόσεις, μουσικές επιρροές, και οργανοπαίκτες που παίζουν για πρώτη δεύτερη η ακόμα και τρίτη γενεά κάποιο παραδοσιακό όργανο."

Το Ράδιο Ικαρία 87,6 στα πλαίσια της έρευνας για το αρχείο παραδοσιακής μουσικής του, βρέθηκε ένα φθινοπωρινό απόγευμα στο Χριστό Αγίου Κηρύκου, στο σπίτι του Γιάννη Μανώλη ή Ζαχαρόγιαννου. Ο Γιάννης Μανώλης από το Φραντάτο, γεννηθείς το 1927, με ηλικία κοντά στα 90, συνταξιούχος αυτοκινητιστής, κατασκευάζει αυθεντικά λαϊκά χειροτεχνήματα, μεταξύ των οποίων και παραδοσιακά μουσικά όργανα.

Ο Γιώργος Πανουσόπουλος στο Ράδιο Ικαρία 87,6fm, με αφορμή την προβολή ταινίας του στο Φεστιβάλ Διαπολιτισμικών Διαλόγων ΙΚΑΡΟΣ 2015.

Ο κ. Τσεμπερόπουλος βρίσκεται στην Ικαρία στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος και οι ταινίες του «Ο εχθρός μου » και «Άντε γειά» προβάλλονται στον δημοτικό κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου.

Στο Ράδιο Ικαρία 87,6fm (ακούστε το ζωντανά πατώντας το εικονίδιο του στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας του ikariamag.gr) αγαπoύν τη μουσική αλλά και τους ήχους της Ικαρίας.

Το Ράδιο Ικαρία 87,6fm μας έχει συνηθίσει σε ξεχωριστές εκπομπές, με ποικιλία και διάθεση για ψάξιμο πέρα από τα δεδομένα, τόσο στον ενημερωτικό όσο και σε ψυχαγωγικό τομέα.

Το Ράδιο Ικαρία 87,6fm μαζί με το ikariamag.gr είναι οι ικαριακοί χορηγοί επικοινωνίας του ΙΚΑΡΙΑ Escape Festival που θα διεξαχθεί 13 και 14 Αυγούστου στο νησί μας.

Με σειρά συνεντεύξεων το Ράδιο Ικαρία 87,6 φιλοξενεί στο στούντιο του, όλους τους υποψηφίους Δημάρχους Ικαρίας. Για να ακούσετε ζωντανά το Ράδιο Ικαρία 87,6fm, πατήστε το εικονίδιο του σταθμού στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας του ikariamag.gr

Συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Σάμου – Ικαρίας και Φούρνων κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους και υποψηφίου ανιπεριφερειάρχη με το “Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο” στο Ράδιο Ικαρία 87,6 fm στις 8-5-2014.

Από την πρώτη ημέρα του ikariamag, 4 χρόνια πριν, σκοπός μας ήταν να αναφερθούμε και να απευθυνθούμε στους δημιουργικούς ανθρώπους που ζουν, κατάγονται ή αγαπούν την Ικαρία. Έχοντας μπει πλέον σε νέα φάση, επικεντρωνόμαστε στις προσπάθειες και τους ανθρώπους εκείνους που έχουν την ίδια ανάγκη. Κι έτσι ανακαλύπτουμε, προωθούμε ή και συμμετέχουμε - συνδημιουργούμε σε νέες ιδέες, απόπειρες και αναζητήσεις.

Σελίδες

ikariastore banner