Με το Καλοκαιριφέρ του Φοίβου Δεληβοριά στην Ικαρία

Από το Φεστιβάλ των Αναιρέσεων, στη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας, ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία του Δεληβοριά ανά την Ελλάδα. Ανάμεσα στις στάσεις του περιλήφθηκε και η Ικαρία με δύο συναυλίες, μία στον Κουζίνο και μία στις Ράχες.

Οι συναυλίες αυτές προέκυψαν ως συνεργασία της PROSPERO και του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος και ο Φοίβος έφτασε στο νησί με τα πιο αγαπημένα του τραγούδια αλλά κι ένα σωρό από διασκευές, πρόζα και κυρίως τις εμμονές του. Χορηγός Επικοινωνίας των συναυλιών ήταν το ikariamag.gr

Μας καλωσόρισε, μας σύστησε τον ταλαντούχο Κωστή Χριστοδούλου στα πλήκτρα και μας ευχαρίστησε που πήγαμε να γιορτάσουμε μαζί του τα 200 χρόνια Φοίβος!

Μεγάλο ενδιαφέρον, στις μουσικές παραστάσεις του Δεληβοριά παρουσιάζουν τα ενδιάμεσα στα τραγούδια σχόλια του αλλά και η σπίθα που κάθε φορά ανάβει την έμπνευση για να γραφτεί ένα τραγούδι. Το Χάλια, για παράδειγμα, γράφτηκε με αφορμή τη Λήδα, μία σερβιτόρα στη Νέα Σμύρνη που έκανε τον αγαπημένο τραγουδοποιό να χάνει τα λόγια του. Η βραδιά θύμιζε σύναξη φίλων όπου κάποιος διηγείται περιστατικά της ζωής του και ο Φοίβος το κάνει πολύ καλά, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και μία λεπτή, διακριτική ειρωνεία.

Θέλω να σε ξεπεράσω, Ο Φώτης, Mp3, Αυτή που περνάει, Ο προορισμός και πολλά ακόμα αγαπημένα τραγούδια. Στίχοι από την πλευρά του ανθρώπου που περπατάει στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης και καταγράφει τις συμπεριφορές, τις σχέσεις και κυρίως τις γυναίκες των άλλων.

Η παρότρυνσή του στο Κουζίνο να τραγουδήσουμε μαζί του δεν εισακούστηκε παρόλο που οι περισσότεροι ήξεραν όλα σχεδόν τα τραγούδια του. Ως γνωστό, έχει συμβεί με πολλούς καλλιτέχνες, ζεσταινόμαστε γρήγορα αλλά αργούμε πάρα πολύ μέχρι να έρθει η στιγμή της συμμετοχής μας. Στο χρονικό περιθώριο μιας συναυλίας απλώς… δεν προλαβαίνουμε.

Ο Φοίβος ήταν υπέροχος!

ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαριά!

Διαβάστε από το αρχείο μας: ο Φοίβος Δεληβοριάς στο ikariamag