Όταν στα μέσα του Αυγούστου, ακούστηκε ότι θα έρθει στο νησί ο Παύλος Παυλίδης, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Τελικά ανακοινώθηκε η ημερομηνία, προηγήθηκε η συνέντευξη αλλά και μεγάλη αδημονία μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Έχει ήδη αφήσει την προσωπική του ανεξίτηλη σφραγίδα στην ελληνική μουσική κυρίως με τα Ξύλινα Σπαθιά. Όμως αυτή την περίοδο βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της πορείας του. Πάντοτε ανήσυχος, καταγράφει και μετουσιώνει σε τραγούδια, κυρίως σε στίχο, τον κόσμο και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας. Μας συντροφεύει και τον ακολουθούμε πολλά χρόνια.

Από το Φεστιβάλ των Αναιρέσεων, στη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας, ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία του Δεληβοριά ανά την Ελλάδα. Ανάμεσα στις στάσεις του περιλήφθηκε και η Ικαρία με δύο συναυλίες, μία στον Κουζίνο και μία στις Ράχες.

O Χάιγκ Γιατζιτζιάν είναι γνωστός τόσο ως σολίστας στο ούτι όσο και ως ερμηνευτής που συγκινεί με την εκφραστικότητα και την αμεσότητα της φωνής του. Είναι φημισμένος δεξιοτέχνης, ενώ θεωρείται ταλαντούχος και ως συνθέτης που ξεχωρίζει για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αναμιγνύει ετερόκλητα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου.

Στο καλωσόρισμά του ο Βαγγέλης Φάμπας μάς ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τα σχήματα που θα έρθουν στο νησί. Είναι ένας άνθρωπος πεισματάρης και αισιόδοξος, παρόλα τα προβλήματα επιμένει και προσπαθεί.

ikariastore banner