"Απ'την Πετρούπολη ως πέρα,ίσα με τη Προεσπέρα":Το Ικαριώτικο Γλέντι στο Θέατρο Πέτρας (vid+pics)

Έχουμε μπει για τα καλά στον Σεπτέμβριο, το ikariamag μόλις κυκλοφόρησε τον Χειμερινό Οδηγό Επιβίωσης μακριά από την Ικαρία για τη νέα σεζόν αλλά η συνήθεια να σαλτεύεις με την πρώτη νότα δε σου έχει περάσει. Εξακολουθεί, μαζί με το μαύρισμα. Και είναι αμφίβολο αν θα φύγει εντελώς από πάνω σου!

Και δεν είσαι ο μόνος! Γιατί την προηγούμενη Δευτέρα, πολύς κόσμος, ξενιτεμένοι Καριώτες και εραστές του νησιού, ανέβηκαν μέχρι το Θέατρο Πέτρας για να παρακολουθήσουν το Αφιέρωμα στην Ικαρία και να συμμετάσχουν στο Καριώτικο Γλέντι.

Εκεί και οι Παπιστάνοι, ο Νίκος Πλάκας, ο Θεολόγος Κάππος, η Βιολέτα Ίκαρη και ο Αθανάσιος Κλασίνας.

Εκεί και τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων "Άρτεμις Ταυροπόλος" και "Κάβο Πάπα".

Εκεί και το Ικαριακό Παντοπωλείον με τα καλούδια του!


Ήταν από την αρχή ξεκάθαρο ότι ο κόσμος είχε έρθει με μεγάλη όρεξη να κρατήσει τον καλοκαιρινό ρυθμό όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα του. Άλλωστε, ποιος δεν το έχει ανάγκη αυτές τις ημέρες!


Το "1000 Καλωσορίσατε" έδειξε από την αρχή ότι η ατμόσφαιρα θα είναι 15αυγουστιάτικη ενώ η εμφάνιση του ... ιπτάμενου Ολλανδού στην πίστα έδωσε την καίρια... σπρωξιά για ένα γλέντι χωρίς επιστροφή!


Απο εκεί και πέρα, δεν υπήρχε σταματημός! Ξεχωριστές στιγμές, όταν τα 2 χορευτικά ανέβηκαν στην πίστα και μάλιστα συνυπήρξαν τόσο όμορφα και μπράβο τους!

Όπως και οι 2 βιολιστές, ο Νίκος Πλάκας (Ολλανδός) και ο Νίκος Κράτσας (των Παπιστάνων) που "συνομίλησαν" τόσο ξεσηκωτικά στον Καριώτικο!


Η βραδιά κύλησε όμορφα και όσοι παρευρέθησαν φαίνεται να το ευχαριστήθηκαν. Να πήραν δυνάμεις και να "βρέθηκαν" έστω και για λίγο στην Ικαρία.


Και του χρόνου και ... Καλό αποκαλόκαιρο!

ikariamag.gr