Εκεί για τον Λευτέρη

Φωτογραφία: Ειρήνη Στεφανουδάκη

Προχθές 23 Αυγούστου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας χαρήκαμε μια ιδιαίτερη συναυλία από την Εστουδιαντίνα Αίγινας , με μουσικοδιδάσκαλο τον δημιουργό της, συνθέτη και οργανοπαίχτη, κύριο Αλέξανδρο Σπίτζινγκ. Η εκδήλωση που οργάνωσαν και επιμελήθηκαν η  Ικαριακή Ραδιοφωνία και ο συνθέτης Βαγγέλης Φάμπας, με τη χορηγία ντόπιων επιχειρηματιών, μετά και από πρόταση των φίλων του Ικαριώτη βιολιτζή Λευτέρη Πούλη (Σκάζακα), σκοπό είχε την υλική και ηθική στήριξη στον δημοφιλή μουσικό που αναρρώνει μετά από σοβαρό ατύχημα.

Δροσερά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, γλυκύτατα ταλεντάκια, και έμπειροι μουσικοί που συμμετείχαν ακόμα και με δικά τους έξοδα στην εκδήλωση, με μπουζούκια, κιθάρες, ακορντεόν, λύρα, μπαγλαμαδάκια, φλάουτο κι ένα εξαιρετικό βιολί έπαιξαν και τραγούδησαν έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια καθώς και τραγούδια του Αιγαίου και της Ικαριάς. Ενθουσίασαν τον κόσμο με την «Αμπελοκουτσούρα» και «Στου Πάπα το μπουγάζι» και τον ξεσήκωσαν χορευτικά παίζοντας από Ικαριώτικο μέχρι βαλς, όπως γινόταν και σε πανηγύρι, γάμο και γιορτή, όταν άρχιζε ο «Σκάζακας» τις δοξαριές.

Πολλοί οι παρευρισκόμενοι, όλων των ηλικιών. Θα ήταν ίσως καλό να υπήρχε μεγαλύτερη αντιπροσώπευση από νέους ανθρώπους, ντόπιους και επισκέπτες, που επιλέγουν το νησί για τα διονυσιακά πανηγύρια και την ικαριώτικη μέθεξη, στην οποία ζωτικό και αναπόσπαστο στοιχείο είναι οι μουσικοί της παράδοσης όπως ο Λευτέρης Πούλης.

Διοργανώθηκε και δεύτερη μουσική βραδιά, χθες, 24 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Γιαλισκάρι, στον αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με σκεπτικό, όπως σχολίασε ο κύριος Σπίτζινγκ, συνεργάτης και φίλος του Λευτέρη και της Ικαρίας από το 2008, να νιώσει τον ρυθμό και τους κραδασμούς από τις νεανικές νότες και φωνές ο Λευτέρης, από τα Μαντριά που βρίσκεται, να ευχαριστηθεί η ψυχή του, μέχρι να αποθεραπευτεί και να είναι και  πάλι κοντά μας, να μας συνεπαίρνει με την τέχνη και την τεχνική του.

Βάνα Τσαμπή
vana.tsampi@yahoo.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Βάνας Τσαμπή.

ikariastore banner