Προχθές 23 Αυγούστου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας χαρήκαμε μια ιδιαίτερη συναυλία από την Εστουδιαντίνα Αίγινας , με μουσικοδιδάσκαλο τον δημιουργό της, συνθέτη και οργανοπαίχτη, κύριο Αλέξανδρο Σπίτζινγκ.

Όταν το απόγευμα του Σάββατο κατεβαίναμε τον δρόμο για το γήπεδο του Αγίου Δημητρίου Ραχών που φιλοξενεί τα ποδοσφαιρικά τμήματα του Α.Σ. Διαγόρα δεν μπορούσαμε να το «χωνέψουμε» ότι πηγαίναμε σε έναν αγώνα προς τιμή του πρόσφατα χαμένου συμπατριώτη Ηλία Καρούτσου….και όμως πηγαίναμε!

Έχουμε μπει για τα καλά στον Σεπτέμβριο, το ikariamag μόλις κυκλοφόρησε τον Οδηγό Επιβίωσης μακριά από την Ικαρία για τη νέα σεζόν αλλά η συνήθεια να σαλτεύεις με την πρώτη νότα δε σου έχει περάσει. Εξακολουθεί, μαζί με το μαύρισμα. Και είναι αμφίβολο αν θα φύγει εντελώς από πάνω σου!

Το Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος άλλαξε σκηνή. Ο κύκλος των κινηματογραφικών προβολών και συναυλιών ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο στο Δημοτικό Κινηματογράφο και άνοιξε ένας άλλος στον Κουζίνο της Παναγιάς.

Στις 10/7, με το πέρας των κινηματογραφικών προβολών και την παρουσία στο νησί σημαντικών Ελλήνων σκηνοθετών, σήκωσε αυλαία το μουσικό κομμάτι του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ίκαρος».

Ερασιτεχνικό βίντεο από τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, την Τετάρτη 8 Ιουλίου στον αυλόγυρο του Άι-Γιάννη στην Ικαρία, στο πλαίσιο των Μουσικών Αυλών, του 4ου Μουσικού Σεμιναρίου Ικαρίας που διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών Ραχών. Στο απόσπασμα, η Ματούλα ερμηνεύει το "Μιλώ για Σένα".

Αντίθετα στο ρεύμα των καιρών, με πολύ μεράκι κι αγάπη για τη μουσική, η Κίνηση Πολιτών Ραχών συνεχίζει για τέταρτη χρόνια τα μουσικά σεμινάρια. Οι δάσκαλοι φέτος είναι ακόμα περισσότεροι από πέρσι, οι συμμετέχοντες επίσης.

Πρώτη από τις 3 εμφανίσεις του Γιάννη Χαρούλη και της μπάντας του στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα το καλοκαίρι του 2015 . Ικαριώτικος - Πέρα στου χωριού τη βρύση.

Με αφορμή την συναυλία της μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τους Παπιστάνους την Τετάρτη 13 Αυγούστου στο γήπεδο Αγ.Δημητρίου Ραχών Ικαρίας, η Ματούλα Ζαμάνη μιλά στο ikariamag.gr, χορηγό επικοινωνίας του ΙΚΑΡΙΑ Escape Festival, για το νησί, την πολυαναμενόμενη συναυλία αλλά και το σήμερα και τη μουσική στη ζωή της!

Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι μια ερμηνεύτρια σε διαρκή αναζήτηση τραγουδιών και ήχων. Οι μουσικές του κόσμου είναι μια αστείρευτη πηγή διαφορετικών δρόμων κι εκείνη ψάχνει ασταμάτητα να βρει τα κομμάτια εκείνα που ξυπνάνε τα συναισθήματα και που της επιτρέπουν να αυτοσχεδιάζει και να τα κάνει πιο προσωπικά. Μ’ αυτόν τον τρόπο πηγαίνει παραπέρα και τα δικά της όρια, φωνητικά και συνθετικά.

Σελίδες

ikariastore banner