Ο Φοιβος Δεληβοριάς μιλά για τη δική του..."Εξερεύνηση στην Ικαρία"

ΙΚΑΡΙΑ & ΦΟΥΡΝΟΙ: Μια εξερεύνηση. Συγγραφέας: Αλεξία Παλαιστή. Εκδόσεις: ελεύθερες πτήσεις.

Ένας πολύτιμος οδηγός για τους επισκέπτες της Ικαρίας αλλά κι ένα απολαυστικό για Ικαριώτες & Φουρνιώτες εγχειρίδιο γνωριμίας με τα νησιά μας!
Βρείτε τον στο www.ikariastore.gr

"Η δική μου εξερεύνηση στην Ικαρία έγινε μέσα από το βιβλίο της Αλεξίας, μολονότι στον παράδεισό μου δεν υπάρχουν ταξιδιωτικοί οδηγοί.

Πάντα υποπτευόμουν τα βιβλία που σε καθοδηγούν στην ανακάλυψη ενός τόπου. Μου αρέσει να πηγαίνω σ’ένα μέρος και να κάνω όλα τα πιθανά λάθη μέχρι η μαγεία να με πάρει από το χέρι. Όταν μάλιστα μιλάμε για έναν τόπο όπως η Ικαρία, που αρνείται να πέσει ο ίδιος στην παγίδα της περιγραφής του εαυτού του ως κάτι σταθερό, είμαι διπλά καχύποπτος μ’ένα βιβλίο που προσπαθεί να τον χωρέσει, να τον οριοθετήσει.

Η Αλεξία Παλαιστή όμως δεν έκανε έναν ταξιδιωτικό οδηγό. Είναι άλλωστε η ίδια μια περιπλανώμενη Ικαρία μέσα στην Ικαρία. Ένα κορίτσι που η μόνη τάξη που καταλαβαίνει είναι η εσωτερική, ο μόνος χρόνος αυτός που «σαν μικρό παιδί είναι εξόριστος».

Το βιβλίο της λοιπόν είναι από μόνο του ένας τόπος που αξίζει να εξερευνήσετε. Έξοχο αισθητικά, ελεύθερο, με χιούμορ και ποιητική ματιά. Με μιαν επιστημοσύνη στην προσέγγισή του, όχι όμως ασφυκτική και δεσμευτική, αρχαιοελληνική θα την ονόμαζα. Επίσης, ζουμερό και διασκεδαστικό!

Σαν Ίκαροι να βυθιστείτε μέσα του. Η πτώση σας θα δώσει το όνομα σε ένα δικό σας, γνωστό και άγνωστο, νησί."

Φοίβος Δεληβοριάς

Το βιβλίο "Ικαρια & Φούρνοι – Μια εξερεύνηση" θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 21:00 στο Δεντρόσπιτο Cocktail Bar στο Χριστο Ραχών Ικαρίας.

Ακολουθείστε το Facebook Event για να ενημερώνεστε για την εκδήλωση.

ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαριά!
Ακολουθήστε μας σε twitter και Facebook

ikariastore banner