“Ένα φιλί ήταν μόνο, μα ένα φιλί ήταν τόσα πολλά”, μας λέει ο Φάμελλος στο υπέροχο τραγούδι που έγραψε για τη Νατάσα Μποφίλιου. Κάτι που παραφρασμένο ισχύει για εκείνον και το στενό φίλο του, συνεργάτη και συνοδοιπόρο, Στάθη Δρογώση: ένα τραγούδι είναι μόνο, μα ένα τραγούδι είναι τόσα πολλά.

Τον Μιχάλη Μαθιουδάκη τον γνώρισα αλλά και τον απήλαυσα, τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν στα γενέθλια για τα 6 χρόνια του ikariamag.gr, μαζί με τον πολυπράγμονα Ικαριώτη, επίσης κωμικό του Stand-up (αλλά και μεταξύ άλλων, πετούμενο στις ελεύθερες πτήσεις) Ηλία Φουντούλη, προσέφεραν στο κοινό που ήρθε να μας ευχηθεί, άφθονο γέλιο. Κατάλαβα αμέσως πως το χιούμορ του, ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα, τα βιώματα και η αντίληψη του, μου πάνε. Από κυνήγησα την ευκαιρία να ξαναδώ τον Μιχάλη σε performance του, σε αυτό το είδος που ολοένα και κερδίζει θαυμαστές και το οποίο, προσωπικά, το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, δύσκολο και απαιτητικό, ευφυές και συχνά ξεκαρδιστικό.

Τα στιγμιότυπα που ακολουθούν παρουσιάζουν στιγμές αναρρίχησης σε όλες τις καιρικές συνθήκες και μέρη, από πυκνά δάση μέχρι σεληνιακά τοπία, κόβουν την ανάσα και αποκαλύπτουν πως η ποικιλομορφία της Ικαρίας, αυτού του νησιού στο βορειοανατολικό αιγαίου με τις τεράστιες πέτρες, μπορεί να προσφέρει και τέτοιου είδους συγκινήσεις στους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους.

To Βοuldering Ikaria καλωσορίζει τους λάτρεις της αναρρίχησης boulder για πρώτη φορά σε μια μεγάλη συνάντηση στο νησί, στις 24-28 Οκτωβρίου 2015. Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων αναρριχητικών πάρκων με τη συνεργασία του Δήμου Ικαρίας στις περιοχές Άγιος Ισίδωρος, Πέζι, Πρινέ, Μαύρη, Μαυριάνου, Κάλαμος, Στάνη, Καρκινάγρι και Μαγγανίτης, και τη διάνοιξη 300 διαδρομών boulder, διοργανώνεται το πρώτο φεστιβάλ που θα προσελκύσει ένα νέο είδος εναλλακτικού τουρισμού στην Ικαρία.

Έχουμε μπει για τα καλά στον Σεπτέμβριο, το ikariamag μόλις κυκλοφόρησε τον Οδηγό Επιβίωσης μακριά από την Ικαρία για τη νέα σεζόν αλλά η συνήθεια να σαλτεύεις με την πρώτη νότα δε σου έχει περάσει. Εξακολουθεί, μαζί με το μαύρισμα. Και είναι αμφίβολο αν θα φύγει εντελώς από πάνω σου!

Οι Kolektif Istanbul είναι μια πάντα 10 χρόνων, όσα δηλαδή μετράει και το Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ίκαρος». Ζήτησαν οι ίδιοι να συμμετέχουν στο φετινό, επετειακό και πλούσιο πρόγραμμά του κι έτσι βρέθηκαν στην Ικαρία.

Το Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος άλλαξε σκηνή. Ο κύκλος των κινηματογραφικών προβολών και συναυλιών ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο στο Δημοτικό Κινηματογράφο και άνοιξε ένας άλλος στον Κουζίνο της Παναγιάς.

Μας μάγεψε στο Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου και καταλάβαμε πολύ καλά γιατί έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο εκφραστικές και αισθαντικές φωνές. Λιτή αλλά πολύ εκφραστική με τον εκπληκτικό Τάκη Φαραζή να την συνοδεύει στο πιάνο.

Στις 10/7, με το πέρας των κινηματογραφικών προβολών και την παρουσία στο νησί σημαντικών Ελλήνων σκηνοθετών, σήκωσε αυλαία το μουσικό κομμάτι του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ίκαρος».

Σε ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία της Ικαρίας μας μετέφερε η παράσταση ΙΚΑΡΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, που ανέβηκε στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ στις 30 και 31 Μαΐου, από τον ΠΑΝΙΚΑΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΑΥΡΟΠΟΛΟΣ» και με χορηγό επικοινωνίας το ikariamag.gr.

Σελίδες

ikariastore banner