Ενημέρωση για την πορεία των έργων στην Ικαρία

Δελτίο τύπου από το Επαρχείο Ικαρίας – Φούρνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O δρόμος Λαγκάδα - Σελάδι Ικαρίας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδας '07-'13»

Στις 11 Μαρτίου, κλιμάκιο μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων επισκέφτηκε την Ικαρία όπου και  πραγματοποίησε αυτοψία στις ζημιές που έχουν προκαλέσει τα καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν την καθίζηση στο δρόμο Αγ. Κηρύκου -Ξυλοσυρτίου (Κακοπέρατος) και αυτήν στο δρόμο Καραβοστάμου –Ευδήλου (έξοδος Καραβοστάμου), όπως και παραθαλάσσια υποσκαφή στη θέση «Κοτσαμπή» Αγ. Κηρύκου. Επισκέφτηκαν ακόμη τις αστοχίες πρανούς στα Σπάσματα και στο Φύτεμα Ευδήλου και επιθεώρησαν τα έργα κατασκευής μαρίνας Αγ. Κηρύκου και δρόμου Κάλαμος –Νας. Δρομολογούνται διαδικασίες αποκατάστασης των αναφερθέντων ζημιών, ενώ δόθηκε σε τοπικό εργολάβο οδηγία άρσης των καταπτώσεων (ιδιαιτέρως στο τμήμα Αρμενιστής – Νας). Ζητήθηκε ακόμη από την Εγνατία ΑΕ να αναλάβει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήματα του οδικού δικτύου που έχουν υποστεί έντονες φθορές (περιοχή Άρη ποταμού).

Σχετικά με την πορεία των έργων στη Επαρχία έχουμε τα εξής:
Στο έργο Μαρίνα Αγ. Κηρύκου Τουριστικό Καταφύγιο πήραμε την οριστική απόφαση από το Δασαρχείο άδεια των εκρηκτικών, την άδεια από ΔΕΗ και μας μένει μια τροποποίηση στην κατασκευή των μπλοκιών  τα τετράγωνα τα οποία θα κατασκευασθούν στον χώρο του λιμανιού, το θέμα θα πάει στο Τεχνικό Συμβούλιο για την τελική έγκριση εντός των ημερών.

Ο εργολάβος φέρνει επί πλέον μηχανήματα εντός της εβδομάδας και ξεκινά άμεσα η εξόρυξη και διαπλάτυνση του δρόμου Περδίκι-Αεροδρόμιο όπου τα μπάζα θα χρησιμοποιηθούν για το έργο του καταφυγίου.

Το έργο στα Σπάσματα Ευδήλου έγινε η τροποποίηση στην υπάρχουσα μελέτη του έργου με έξτρα  πασσάλωση στο μπροστινό τμήμα προς αποφυγή των κατολίσθητικών φαινομένων, θα περάσει και αυτό Τεχνικό Συμβούλιο και το έργο συνεχίζεται.

Λιμάνι Ευδήλου, έγινε η επιμέτρηση στον προσήνεμο μόλο όπου έχει γίνει υποσκαφή λόγω καιρικών συνθηκών εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης άμεσες φυσικά με την βοήθεια του Λιμενικού Ταμείου και προχωράει η διαδικασία αλλαγής του Λιμενικού Φωτισμού άμεσα, το λιμάνι του Ευδήλου είναι πλήρως ασφαλές για την ασφάλεια των πολιτών και την  προσέγγιση των πλοίων. Το υπόλοιπο κομμάτι του λιμανιού του Ευδήλου είναι έργο της Εγνατίας όπου συνεχίζονται οι επισκευές από τις ζημιές και είναι ένα έργο σε εξέλιξη.

Δρόμος Κάλαμος –Νας υπάρχει καθυστέρηση από τον εργολάβο, έχουν επιληφθεί οι Τεχνικές Υπηρεσίες εγγράφως, ενημερώθηκε ο εργολάβος και αναμένουμε την συνέχιση του έργου με γρήγορους ρυθμούς και εντός του χρονοδιαγράμματος.

ikariastore banner