Παρακολουθώντας, με το ενδιαφέρον που αρμόζει στον σημαντικό και ευαίσθητο χώρο της υγείας, τις εξελίξεις σχετικά με τις μετακινήσεις αγροτικών ιατρών από περιφερειακά ιατρεία στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, αλλά και τις κινητοποιήσεις φορέων και κατοίκων σχετικών με το θέμα αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα κατοίκων και επισκεπτών , η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προέβη στην αποκατάσταση του δρόμου στην ανατολική είσοδο του Αγίου Κηρύκου χωρίς να λαμβάνει υπόψη την αρμοδιότητα συντήρησης στο τμήμα αυτό. Η εν λόγω βλάβη ταλαιπωρούσε τους διερχόμενους οδηγούς για διάστημα τουλάχιστον ενάμιση έτους , ενώ υπέκρυπτε και σοβαρά ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το σχέδιο Νόμου περί Υποθηκοφυλακείων , το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης , καταργούνται όλα τα τοπικά άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας και δημιουργείται ένα μόνο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο ανά Νομό. Τα υποθηκοφυλακεία της νήσου Ικαρίας (Αγ. Κηρύκου και Ευδήλου) και των Φούρνων καταργούνται , ενώ τα αρχεία τους θα μεταφερθούν στο νέο Υποθηκοφυλακείο Σάμου.

Το Επαρχείο Ικαρίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 20.04.2016 στην περιοχή του Κιονίου Ικαρίας.

Ορκίστηκε χθες Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ενώπιον της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, ο νέος Έπαρχος Ικαρίας κ. Παναγιώτης Γενούζος. Ο κύριος Γενούζος αναλαμβάνει καθήκοντα Επάρχου μετά τον πρόσφατο ξαφνικό θάνατο του Στέφανου Παμφίλη.

Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό θάνατο του Επάρχου Ικαρίας & Φούρνων, κ. Στέφανου Παμφίλη. Τα αίτια του θατάτου δεν είναι ακόμα γνωστά καθώς αναμένεται νεκροψία στο Νοσοκομείο Ικαρίας. Τα συλληπητήρια μας στους οικείους του.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γνωστοποιεί πίνακα των προς πλήρωση με ΜΕΤΑΤΑΞΗ θέσεων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις παραμεθόριες περιοχές.

Επανερχόμαστε στο παραπάνω σχετικό αίτημα μας , επισημαίνοντας την επικινδυνότητα που δημιουργείται για τους κατοίκους της περιοχής άνωθεν του οικισμού Κουντουμά, ο αδιέξοδος δρόμος που καταλήγει στα τελευταία σπίτια του οικισμού.

Το αντικείμενο της ανάπτυξης του θερμαλισμού στην Ικαρία έχει ιδιαίτερη σημασία για του Ικαριώτες και τις οικογένειές τους, και επίσης για τους επισκέπτες και αυτούς που σχεδιάζουν να επισκεφτούν το νησί για τα ιαματικά λουτρά. Συγχρόνως η πιστοποίησή τους ανοίγει την πόρτα διάπλατα για τους επισκέπτες μας από το εξωτερικό, αυτός ο συνδυασμός ιαματικής υδροθεραπείας με την θαλασσοθεραπεία θα βοηθήσει τα μέγιστα την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

Κατόπιν συνεννοήσεως με την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου επισκέπτονται σήμερα την Ικαρία δύο γεωλόγοι οι οποίοι θα εξετάσουν το γεωλογικό φαινόμενο κάτω από το παλαιό ΟΤΕ επί του Επαρχιακού δικτύου, τις δύο καθιζήσεις στην είσοδο του χωριού Καραβοστάμου από Εύδηλο εκεί που αποκατεστάθησαν οι ζημιές από το Επαρχείο, μια καθίζηση στην περιοχή Φύτεμα προς Κάμπο, τον δρόμο Κάλαμος –Νας σε ορισμένα σημεία και με τον μηχανικό του Επαρχείου θα επισκεφτούν την οσία Θεοκτίστη για να μελετήσουν το φαινόμενο της κατολίσθησης των μεγάλων ογκόλιθων της Θεοσκέπαστης.

Σελίδες