Χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνών από μέλη του Σκακιστικό Ομίλου Ικαρίας: Δύο πρώτες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών κατέκτησαν ο Βασίλης Σαράντος και η 14χρονη κόρη του Αγγελική!

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας κ. Σταμάτης Βαρδαρός ενημέρωσε το Βουλευτή νομού Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας και νέα προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

4 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών: Mε απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, προκηρύχθηκαν για να χρηματοδοτηθούν από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δράσεις που αφορούν έργα αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ξεκινάει το λιμάνι στους Φούρνους: 7 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την κατασκευή του. Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», το έργο «Κατασκευή Κεντρικού Λιμένα Φούρνων», συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον αποκλεισμό κατοίκων των νησιών του Αιγαίου από τη χορήγηση του πρόσθετου κοινωνικού μερίσματος.

Επίσκεψη του Βουλευτή Σάμου στην Ικαρία κατά το διήμερο 5,6/3/2018: Ο Βουλευτής Νομού Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, κατέφθασε στην Ικαρία την Δευτέρα 5/3, προκειμένου να παρευρεθεί στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας (Άγιος Κήρυκος),αλλά και για άλλες προγραμματισμένες συναντήσεις.

- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και φορέων της Ικαρίας για την έλλειψη παιδιάτρου και τη γενικότερη κατάσταση στον τομέα της Υγείας στο νησί μας. Μάλιστα, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, 12 το πρωί, αναμένονται νέες παρεμβάσεις των Συλλόγων Γονέων στις διοικήσεις του Νοσοκομείου ,του Κ.Υ. Ευδήλου & του Π.Ι. Ραχών.

Με αφορμή την κινητοποίηση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ικαρίας για τις ελλείψεις στη στελέχωση των δομών και τις υπηρεσίες Υγείας, η οποία θα κορυφωθεί την Πέμπτη 22 Φλεβάρη στις 12:00 στο Νοσοκομείο Ικαρίας και συμπαραστεκόμενοι ενεργά στον αγώνα τους

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ: "Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμείς οι γονείς της ακριτικής Ικαρίας αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη παιδίατρου στο Γενικό νοσοκομείο Κ.Υ. Ικαρίας ,καθώς η μοναδική παιδίατρος που υπηρετεί στη θέση αυτή απουσιάζει από το νησί με εκπαιδευτική άδεια.

Την Παρασκευή τα ξημερώματα έγινε σοβαρό εργατικό ατύχημα με θύμα 52χρονο ναυτεργάτη του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Μύκονος . Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει το Υπουργείο Ναυτιλίας ως υπεύθυνο για τα μέτρα ασφαλείας σε πλοία και λιμάνια και για τον τραυματισμό του συναδέλφου.

Σελίδες

ikariastore banner