Ειδήσεις από το Επαρχειό Ικαρίας & Φούρνων για έργα στο νησί

ΙΚΑΡΙΑ 5-9-2014

Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Έπαρχος Ικαρίας και Φούρνων Παμφίλης Στέφανος, μετά την ορκωμοσία στις 30-8-2014 στην Μυτιλήνη.

Είχε συνάντηση-ενημέρωση  με το προσωπικό του Επαρχείου, επίσης ενημερώθηκε από τον κύριο Κουλουλία για θέματα του Επαρχείου και την πορεία των έργων.Τοποθετήθηκε μηχάνημα για τον καθαρισμό του βωμού της Ικαρίου Φλόγας τον οποίο ασυνείδητοι εργολάβοι μετέτρεψαν σε χώρο ρίψης μπαζών. Στην περιοχή θα κατασκευασθεί μεταλλική πόρτα στην είσοδο για να προστατευτεί ο χώρος.

Είχε συνάντηση με τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου κ. Βασιλείου όπου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας και Φούρνων. 

Ξεκίνησε η κατασκευή του οδικού τμήματος Κάλαμος-Νας με χρονοδιάγραμμα το 2015. Προχωράει το έργο Αλιευτικό Καταφύγιο Γιαλισκαρίου το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Στο Αλιευτικό Καρκιναγρίου θα γίνουν Γεωτρήσεις για να ολοκληρωθεί η Γεωτεχνική μελέτη προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΕΟ ΕΠΑΛ ΑΛΙΕΙΑΣ.

Ξεκινάει άμεσα το έργο στην περιοχή Σπάσματα που απαρτίζεται από δύο εργολαβίες.

Υπογράφηκε τελικά σύμβαση για το έργο Βιβλιοθήκη Αρμενιστή και το έργο στη Πλατανωπή.

Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της Μαρίνας, Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών. Ο Έπαρχος είχε συνάντηση με τον επικεφαλή του έργου κ. Παναγιώτη Κωνσταντίνου όπου συμφώνησαν για την ταχύτερη πορεία των εργασιών του αλιευτικού καταφυγίου, ξεπεράστηκαν μερικά τεχνικά εμπόδια και προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς στην κατασκευή του καταφυγίου. Είναι ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για την Επαρχία της Ικαρίας, την αρμοδιότητα κατασκευής και επίβλεψης την έχουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και κατ’ επέκταση οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και του Επαρχείου της Ικαρίας.  

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ
ΕΠΑΡΧΟΣ
ΠΑΜΦΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

ikariastore banner