Σχετικά με τον επανασχεδιασμό των μεταφορών που συζητείται στην σύσκεψη παραγόντων των υπουργείων σας, στα πλαίσια των ενεργειών της κυβέρνησης για την ενίσχυση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών, σας κοινοποιούμε τις προτάσεις του Δήμου Ικαρίας, όπως διαμορφώνονται μέσα από τις διαχρονικές κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων του νησιού, τις αποφάσεις του δημοτικού συμβούλιου (112/2014 - 159/2014 - 56/2015) και τις παρεμβάσεις μας σε συνεδρία που σχετίζονται με την «Νησιωτικότητα».

Πληροφορούμαστε ότι από τις 15 Φεβρουαρίου και για ένα μήνα, το πλοίο της Helllenic Sea Ways «Νήσος Μύκονος» που εξυπηρετεί το λιμάνι του Ευδήλου, θα διακόψει την εκτέλεση του δρομολογίου προκειμένου να γίνει η ετήσια συντήρηση.

Κύριε υπουργέ θεωρούμε σκόπιμο να ζητήσουμε μια νέα συνάντηση αντιπροσωπείας μας με εσάς την Παρασκευή 18/11/2016, δεδομένου ότι από την προηγούμενη συνάντηση μας μαζί σας (11/12/2015), δεν έχουν προκύψει ουσιαστικές αλλαγές στην κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά μας.

Σας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία (30/9-1/10/2016) το συνέδριο «Ιαματικά Νερά & Κοινωνικός Θερμαλισμός» που διοργάνωσε ο Δήμος Ικαρίας. Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Θερμαλισμού (OMTh), και της Διεθνούς Ένωσης Επιστημόνων Υδροθεραπείας (SITH).

Στην Ικαρία είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εδαφών καλύπτεται από δημοτικά δάση και δασικές εκτάσεις τραχείας πεύκης και αείφυλλων πλατύφυλλων, πρίνων. Εξέχουσα δε, θέση κατέχει το δάσος του Ράντη, ένα από τα σπανιότερα μεσογειακά προϊστορικά δάση, το οποίο έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης. Η ηλικία του δάσους αυτού υπολογίζεται άνω των δύο αιώνων, ενώ χαρακτηριστικά υπάρχουν δέντρα εντός αυτού που έχουν ζωή άνω των τριών (3) αιώνων.

Προ ημερών λάβαμε τυχαία γνώση της εγκατάστασης δύο ιστών καταμέτρησης ανέμου που τοποθετήθηκαν σε δημοτική έκταση στη θέση «Φυρινάσπα» της Τοπικής Κοινότητας Περδικίου της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κηρύκου του Δήμου Ικαρίας κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο μηνός Ιουνίου 2016. Κατόπιν αναζήτησης πληροφοριών μάθαμε ότι η εγκατάσταση έγινε από την εταιρία σας.

Κύριε υπουργέ, είναι γενικά γνωστή η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας στην Ικαρία και στους Φούρνους, συνέπεια των διαχρονικών αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 1 έως 3 Ιουλίου στο Μόλυβο της Λέσβου η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Σκοπός της επιστολής μας είναι να σας κοινοποιήσουμε την ανησυχία μας σχετικά με την δυνατότητα των αρμοδίων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Ικαρίας να παρεμβουν αποφασιστικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.

Πριν λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι τροποποιήθηκαν για την θερινή περίοδο τα δρομολόγια του «Παναγία Θεοτόκος», του πλοίου που εξασφαλίζει την περιφερειακή σύνδεση των νησιών Φούρνων – Ικαρίας- Σάμου. Με τον τρόπο που γίνονται πια τα δρομολόγια στη συγκριμένη γραμμή πιστεύουμε ότι δεν διευκολύνεται η περιφερειακή σύνδεση που είναι τόσο αναγκαία για τα νησιά μας.

Σελίδες

ikariastore banner