Δήμος Ικαρίας: Επιστολή υποστήριξης αιτήματος συλλόγου νεφροπαθών για τα δρομολόγια του «Παναγία Θεοτόκος»

ΠΡΟΣ:
1) Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
Α) Γραφείο Υπουργού
Β) Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών
2)   Πάρος –Αντίπαρος Ν.Ε
ΚΟΙΝ:  
1)  Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη  Σάμου
2)  Βουλευτή  Σάμου  κ.  Δ. Σεβαστάκη.
3)  Κοινοβουλευτικές ομάδες: ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝ.ΕΛΛ, Ένωση Κεντρώων.

Αξιότιμοι κύριοι.
Πριν λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι τροποποιήθηκαν για την θερινή περίοδο τα δρομολόγια του «Παναγία Θεοτόκος», του πλοίου που εξασφαλίζει την περιφερειακή σύνδεση των νησιών Φούρνων – Ικαρίας- Σάμου. Με τον τρόπο που γίνονται πια τα δρομολόγια στη συγκριμένη γραμμή πιστεύουμε ότι δεν διευκολύνεται η περιφερειακή σύνδεση που είναι τόσο αναγκαία για τα  νησιά  μας. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους της τροποποίησης, γνωρίζοντας όμως ότι αυτή δεν έχει σχέση με το κόστος της επιδότησης της συγκεκριμένης γραμμής, θέλουμε να θέσουμε  υπ οψιν σας εκτός του προβλήματος της σύνδεσης και των τριών νησιών της περιφερειακής ενότητας σε ένα δρομολόγιο την ίδια μέρα και μια παράμετρο που ενδεχομένως δεν υπολογίσατε.

Από την Ικαρία στην Σάμο μετακινούνται για σοβαρούς λόγους υγειάς (Νεφροπαθείς) σε εβδομαδιαία βάση 3 ασθενείς, που χρειάζονται τουλάχιστον τρεις θεραπείες την εβδομάδα. Με βάση τον σχεδιασμό των δρομολογίων που υπήρχε μέχρι και τον Μάρτιο εξυπηρετούνταν στις μετακινήσεις τους ώστε να μην μένουν ολόκληρη την εβδομάδα στην Σάμο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει μετά και την νέα  τροποποίηση.

Ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση και να μην αλλάξουν όλα τα δρομολόγια, θα ήταν να αποδεχθείτε την πρόταση που σάς έχει κοινοποιήσει ο σύλλογος νεφροπαθών Ικαρίας, την οποία ως δήμος Ικαρίας υποστηρίζουμε στο σύνολο της ,ώστε να εξυπηρετείται αυτή η ευπαθή ομάδα συμπατριωτών μας, που δεν ταξιδεύει για αναψυχή η εργασία, αλλά λογο σοβαρού προβλήματος υγειάς.

Με  εκτίμηση
Ο  Δήμαρχος   Ικαρίας
Στέλιος   Σταμούλος

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner