Παρέμβαση του Δημάρχου για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Βορείου Ικαρίας

Προς: Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
1) Γραφείο Υπουργού (κ. Π. Κουρουμπλη)
2) Γ.Γ. Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (κ. Ι. Θεοτοκά)
3) Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών (κ. Ι. Τζαμουρανη –Πλοίαρχο Λ.Σ )

Σχετικό: Επιστολή Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών (23/1/2017)

Αξιότιμοι κύριοι ,
Πληροφορούμαστε ότι από τις 15 Φεβρουαρίου και για ένα μήνα, το πλοίο της Helllenic Sea Ways «Νήσος Μύκονος» που εξυπηρετεί το λιμάνι του Ευδήλου,               θα διακόψει την εκτέλεση του δρομολογίου προκειμένου να γίνει η ετήσια συντήρηση.

Το πλοίο «Νήσος Ρόδος» για το διάστημα αυτό δεν προσεγγίζει και το λιμάνι του Ευδήλου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της βορειοδυτικής Ικαρίας που αποτελούν τα 2/3 του πληθυσμού του νησιού, να αναγκάζονται να διανύουν αποστάσεις έως και 80 χιλιομέτρων σε ένα προβληματικό οδικό δίκτυο, που πολλές φορές το χειμώνα καθίσταται επικίνδυνο ή και απροσπέλαστο.

Περαιτέρω η μη προσέγγιση πλοίου αυξάνει το κόστος των εμπορευμάτων και μετακίνησης των επιβατών και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης των κατοίκων. Είναι δε γεγονός ότι κάτοικοι της Ικαρίας αναγκάζονται να ταξιδεύουν συχνά, δεδομένης της έλλειψης υπηρεσιών και αγαθών στο νησί.

Με βάση τα παραπάνω, σε περίπτωση που το πλοίο «Νήσος Ρόδος» δεν δύναται να προσεγγίζει και το λιμάνι του Ευδήλου, ζητούμε να προχωρήσετε σε δρομολόγηση άλλου αξιόπλοου πλοίου που να έχει αυτή τη δυνατότητα.

Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Σ.Α.Σ. ζητούμε τη θετική παρέμβασή σας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος  Ικαρίας
Στέλιος  Σταμούλος
 

ikariastore banner