Ενημέρωση για τα συμπεράσματα του συνέδριου «Ιαματικά Νερά & Κοινωνικός Θερμαλισμός» στην Ικαρία

ΠΡΟΣ:  
Α) Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού Γραφείο Υπουργού κ. Ε. Κουντουρά  
Β) Υπουργείο Υγείας, Γραφείο Υπουργού κ. Α. Ξανθού
Κοινοποίηση:
- Γενική Γραμματεία τουριστικής πολιτικής Τμήμα Ειδικών Μορφών Τουρισμού
 - Σύνδεσμο  Δήμων  Ιαματικών  Πηγών Ελλάδας
- Βουλευτή Σάμου κ.  Δ. Σεβαστάκη Κοιν. Ομαδες: ΝΔ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
- Μ.Μ.Ε.

Αξιότιμες Κυρίες & Κύριοι
Σας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία (30/9-1/10/2016)  το συνέδριο «Ιαματικά Νερά & Κοινωνικός Θερμαλισμός» που διοργάνωσε ο Δήμος Ικαρίας.  Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Θερμαλισμού (OMTh), και της Διεθνούς Ένωσης Επιστημόνων Υδροθεραπείας (SITH).

Το συνέδριο παρακολούθησαν κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ωστόσο η οργανωτική επιτροπή προέβλεψε και με επιτυχία  μετέδωσε το Συνέδριο Διεθνώς το οποίο βέβαια και συνεχίζει να προβάλλεται  στο διαδίκτυο σε δυο γλώσσες, για  πολλούς καλούς φίλους/ες που αγαπούν την Ικαρία και το Θερμαλισμό.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Θερμαλισμού E. Gori με επιστολή του προς την οργανωτική επιτροπή, και θα πραγματοποιηθεί εισήγηση για το θερμαλισμό της Ικαρίας  στη Διεθνή Συνδιάσκεψη «thermalism in the 3rd Millenium»  στο Palazzo Terme-Levico του Trento (21– 22/10/2016). Στην διεθνή συνδιάσκεψη θα γίνει επίσης ιδιαίτερη αναφορά στα συμπεράσματα του συνεδρίου «Ιαματικά Νερά & Κοινωνικός Θερμαλισμός» από επιστήμονες της (OMTh – World hydrothermal Organization)  που συμμετείχαν στο συνέδριό μας.  Λόγω του ότι στο συνέδριο «Ιαματικά Νερά & Κοινωνικός Θερμαλισμός» δεν εκπροσωπήθηκε το υπουργείο σας από κανένα πολιτικό, η υπηρεσιακό στέλεχος, αν και κλιθήκατε, σας κοινοποιούμε τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του συνεδρίου, και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις σας και τις ενέργειες σας. 

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
Στυλιανός  Σταμούλος
Δήμαρχος  Ικαρίας

ikariastore banner