Συναντήσεις Βουλευτή Σάμου για έργα και υποθέσεις που αφορούν την Ικαρία

Σημαντικές συναντήσεις για έργα και υποθέσεις που αφορούν τα νησιά μας, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα την εβδομάδα που πέρασε.

Συγκεκριμένα για Ικαρία:

- Τη Δευτέρα 24-1-2011, ο Βουλευτής Σάμου Π. Βαρδίκος, με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θ. Παπαθεοφάνους, τον Δήμαρχο Σάμου Σ. Θάνο και τον Δήμαρχο Ικαρίας Χ. Σταυρινάδη, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη και υπηρεσιακούς διευθυντές. Συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα του νομού για τον τουρισμό:
Τουριστικό Καταφύγιο Αγίου Κηρύκου: Το έργο έχει χωροθετηθεί. Αναμένεται η έγκριση περιβαλλοντικών όρων που έχει ήδη συνταχθεί από τη Νομαρχία Σάμου και το master plan από τον Δήμο ο οποίος θα συνεργαστεί και με την Περιφέρεια. Στη συνέχεια θα προχωρήσει το υπουργείο την οριστική μελέτη.

- Την Τρίτη 25-1-2011, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι συναντήθηκαν στο γραφείο της Υφυπουργού κας Αποστολάκη με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα σφαγεία και με τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Οικονομίδη.

- Την Τετάρτη 26-1-2011, ο Βουλευτής συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης, σχετικά με την πορεία των έργων που εκτελούνται από το υπουργείο στο Βόρειο Αιγαίο. Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Οικονομίδης, ο Γ.Γ. Συγχρηματοδοτούμενων Έργων κ. Λαμπρόπουλος, αρμόδιοι διευθυντές του υπουργείου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης, ο Γ.Γ. της αποκεντρωμένης κρατικής Περιφέρειας Β. Αιγαίου Φ. Χατζημιχάλης και ο αιρετός Περιφερειάρχης Ν. Γιακαλής. Για το νησί μας συζητήθηκαν:
•    Το λιμάνι του Ευδήλου που έως τον Αύγουστο θα δημοπρατηθεί.
•    Ο δρόμος Στελί-Φραντάτο-Ράχες που θα πρέπει να ανατεθεί μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ για να προχωρήσει η επικαιροποίηση και ολοκλήρωση των μελετών ώστε να είναι δυνατή η δημοπράτησή του.
•    Η αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα της Ικαρίας από τις καταστροφικές πλημμύρες που η δεύτερη μελέτη της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ που θα αναλάβει το έργο (μελέτες, δημοπρατήσεις, επίβλεψη) ανεβάζει τον προϋπολογισμό του στα 5 εκ. €.
•    Συζητήθηκαν τέλος θέματα αποζημιώσεων για τις ζημιές στα κτίρια από τις πλημμύρες της Ικαρίας και του σεισμού του 2009 στη Σάμο.

 

ikariastore banner