Ο Βουλευτής Βαρδίκος στο Ράδιο Αρμονία

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί (10/10) ο βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Βαρδίκος στο Ράδιο Αρμονία. Ο κ. Βαρδίκος μίλησε για τις φήμες που θέλουν τους βουλευτές να παίρνουν πολύ υψηλή αποζημίωση και να έχουν προκλητικά προνόμια. Εξήγησε πως τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου του στη Σάμο καλύπτονται από τον ίδιο, διευκρίνισε τι παροχές  έχει ένας βουλευτής και πόσο οι ανάγκες είναι αυξημένες σε σχέση με τις απαιτήσεις. Μάλιστα για να διασκεδάσει τις φήμες για τις υπέρογκες αποζημιώσεις των βουλευτών έθεσε υπόψη στο δημοσιογράφο την καθαρή αποζημίωση του για το μήνα Οκτώβρη (4933.11 ευρώ) και την αποζημίωση για συμμετοχή σε επιτροπές του Αυγούστου( 900 ευρώ) .

Στα της επικαιρότητας τώρα, ζήτησε από όλους να διαπιστώσουμε την σοβαρότητα της κατάστασης και παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η έκφραση «λεφτά υπάρχουν» του Πρωθυπουργού. Όμως κάλεσε τον κόσμο να κρίνει τον Γ.Παπανδρέου για όσα λέει και κάνει τώρα.

Εκτίμησε πως κανένα από τα 2 μεγάλα κόμματα δε θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και δήλωσε πως είναι τόσο το βάρος στις πλάτες των κυβερνητικών βουλευτών που το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να τους κάνει κάποιος σήμερα είναι να τους απαλλάξει. Όμως ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να μείνουν όρθιοι και να δώσουν τη μάχη για το καλό της χώρας.

Για το ακτοπλοϊκό και τα 3 δρομολόγια του Νήσος Μύκονος: Δηλώνει πως μετά από κρατικές εταιρείες και εταιρείες λαϊκής βάσης που φουντάρανε, τα ηνία έχουν αναλάβει οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν σκοπό το κέρδος γι’ αυτό και εκβιάζουν. Πριν 2 χρόνια είχαμε 5 ελεύθερα δρομολόγια αλλά δεν τα πλοία δεν πήγαιναν σε Άγιο και Φούρνους. Η πίεση που ασκήθηκε κατάφερε να έχουμε τα 3 επιδοτούμενα και για αυτούς τους προορισμούς. Έτσι η εταιρεία διέκοψε τα ελεύθερα και κράτησε μόνο αυτά, δηλώνοντας πώς αν θέλουμε και τέταρτο πρέπει να επιδοτηθεί και αυτό. Ο Βουλευτής πήγε στον Υπουργό Χρυσοχοϊδη ο οποίος και τον έθεσε σε αναμονή για να βρεθούν χρήματα να επιδοτηθεί και 4ο δρομολόγιο την εβδομάδα.  Είναι θέμα ημερών να γνωρίζουμε την έκβαση του ζητήματος.

Για τους Φούρνους ο βουλευτής μίλησε για μια γραμμή με μεγαλύτερο πλοίο που θα εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο: Φουρνοι – Θύμαινα – Χρυσομηλιά – Άγιο Κήρυκο – Καλόβαρσι, το οποίο θα αντέχει περισσότερο και στα πολλά μποφώρ.

Αεροπλοϊα: Από 1η Νοεμβρίου μένει η Olympic Air μόνη της στην πτήση Σάμου – Αθήνας.  Ο Βουλευτής είδε τον πρόεδρο της , ο οποίος του είπε πως από τη στιγμή που θα μείνει μόνη της η εταιρεία στη γραμμή, θέλουν να την προσέξουν, θα εξετάσουν το θέμα των 3 πρωινών δρομολογίων την εβδομάδα και δεσμεύτηκε πως θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν μεγαλύτερο σκάφος αν δουν ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση κάποια συγκεκριμένη ημέρα. Ο βουλευτής τον κάλεσε να έρθει στη Σάμο και να γίνει συζήτηση με τους φορείς του νησιού.

Τέλος, για τη σημερινή κατάσταση ο κ.Βαρδίκος είπε ότι θάβονται τα καλά πράγματα που γίνονται, ενώ ανακυκλώνεται καθημερινά μια μιζέρια.  Η κυβέρνηση με τους βουλευτές της πρέπει να μείνει όρθια και μένει όρθια. Οι μειώσεις στις αποδοχές είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση εκτός από το ΚΚΕ του οποίου σέβεται την άποψη. 

«Δε τρελαθήκαμε ξαφνικά και είπαμε να φτωχύνουμε τον Έλληνα. Δεν είχαμε άλλες επιλογές».

Δήλωσε πως «θα ζοριστούμε αλλά θα τα καταφέρουμε». Και ζήτησε συνοχή και αλληλεγγύη.

ikariamag

ikariastore banner