Δημοσιογράφοι, κάμερες και φωτογραφικές μηχανές υπερσούπερ, που πατάς το κουμπί και κάνουν διαπλανητικά κόλπα. Πολιτικοί που περνούν στον προαύλιο χώρο της βουλής καθισμένοι πίσω από φιμέ παράθυρα πολυτελών βουλευτικών αυτοκινήτων.

Το ΔΝΤ είναι χαλαρό ως προς το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και άκαμπτο ως προς τα δημοσιονομικά. Οι Ευρωπαίοι , αντίστροφα, είναι άκαμπτοι ως προς το χρέος, αλλά χαλαροί ως προς τα δημοσιονομικά. Η Ελληνική πλευρά θέλει και «κούρεμα» χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση. Αντίθετα (και για την ώρα), στην πλευρά των δανειστών συνδυάζονται τα δύο κακά: ακαμψία και ως προς το «κούρεμα» και ως προς τα δημοσιονομικά. Σιδερένια αγκύλη.

Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν……

Στην Ελλάδα των Μνημονιών, το να είναι κανείς “μνημονιακός” ακούγεται σαν ανάθεμα ή ρετσινιά που κανείς δεν θέλει στην πλάτη του, ιδίως μάλιστα όταν ετοιμάζεται να αγωνιστεί στον πολιτικό στίβο των επερχόμενων εκλογών.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, γίνεται αρκετός λόγος από τα ΜΜΕ (ελληνικά και διεθνή) για τα θέματα της ποιότητας ζωής και ανάμεσά τους για τη μακροζωία στην Ικαρία, τις διατροφικές συνήθειες, κλπ

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων της Ευρωπαϊκής ένωσης - μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - από τον Δήμο Ικαρίας . Οι ποσότητες των διανεμόμενων τροφίμων έφθασαν στο νησί την Παρασκευή 8/2/2013 και την επομένη ξεκίνησε η διασπορά τους στις τρείς Δημοτικές Ενότητες του νησιού όπου και παρελήφθησαν από τους κατά τόπους υπεύθυνους διανομής .

Απεργιακή ημέρα η χτεσινή! Στην Ικαρία, το Εργατικό Κέντρο Σάμου οργάνωσε συγκεντρώσεις και στις πλατείες, Ευδήλου (φ.1-4) και Αγ. Κηρύκου (φ.5-9) με ομιλίες από τους εκπροσώπους των συνδικάτων, σωματείων, φορέων. Πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστά, αλλά η συμμετοχή των κατοίκων του νησιού δεν ήταν αυτή που ίσως αναμενόταν.

Άνθρωποι θα ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, μαθητές θα λιποθυμούν από την πείνα, ο αριθμός των αστέγων θα φθάσει στους 20.000 και θα συμπεριλάβει πρώην ευκατάστατους, η θλίψη, το άγχος και ο φόβος θα διαπεράσουν όλα τα ηλικιακά στρώματα (με μια προτίμηση στα παιδιά) και οι αυτοκτονίες θα αποτελέσουν σημαντικό ποσοστό θνησιμότητας.

Βιαστικά και πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των πιο επονείδιστων υπογραφών Ελλήνων βουλευτών στο μνημόνιο ΙΙΙ (νόμος 4093/2012) η ενδοτική τρικομματική κυβέρνηση ξεκινά την εφαρμογή του.

Κραυγή απόγνωσης από τους μικρονησιώτες. Προβλήματα εξαιτίας της μη επαρκούς συγκοινωνιακής κάλυψης, ελλείψεις γιατρών και εκπαιδευτικών, μειωμένοι στο ελάχιστο oi πόροι και υποστελέχωση υπηρεσιών.

Σελίδες

ikariastore banner