ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ: Επιστολή Επάρχου Ικαρίας για τον αποκλεισμό του λιμένα Ευδήλο

ΠΡΟΣ: 1. Αν Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής    
2. Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Κύριοι, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τον προβληματισμό και την ανησυχία της  τοπικής κοινωνίας του νησιού μας, σχετικά με τον σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων κατά το διάστημα  από 14/2/2017 έως 31/3/2017, το χρόνο δηλαδή που αφορά την ετήσια συντήρηση του πλοίου «Νήσος Μύκονος»,  που εκτελεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας. Κατά την περίοδο αυτή αντικαθίσταται από το πλοίο «Νήσος Ρόδος» , πού όμως στο σχεδιασμό δεν προβλέπεται να εξυπηρετεί το λιμάνι του Ευδήλου στη βόρεια Ικαρία.

Όπως γνωρίζετε , η Ικαρία είναι νησί με έντονο ανάγλυφο, με μεγάλο και δύσβατο οδικό δίκτυο, που κατά τους χειμερινούς μήνες γίνεται ακόμη πιο δυσπροσπέλαστο.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μόνο στο νότιο λιμάνι του , θα αναγκάσει τους κατοίκους του βορείου τμήματος να διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε αυτό το οδικό δίκτυο, επιβαρύνοντας τους εκτός από σωματικά και οικονομικά. Επιπλέον , θα αναγκάσει τους ταξιδιώτες με τελικό προορισμό τη βόρεια Ικαρία να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μετά από ένα πολύωρο θαλάσσιο ταξίδι.

Το κόστος της μεταφοράς των αγαθών προς το βόρειο τμήμα του νησιού θα επιβαρυνθεί , με τελική μετακύλιση του στους κατοίκους.

Για τους παραπάνω λόγους , που για τη μικρή μας κοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, παρακαλούμε για την παρέμβαση σας ώστε να εξυπηρετούνται με ακτοπλοϊκή σύνδεση και τα δύο λιμάνια του νησιού μας, τόσο κατά την περίοδο της συντήρησης των πλοίων , όσο και καθ΄όλη  τη διάρκεια του έτους.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ Κ ΦΟΥΡΝΩΝ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΝΟΥΖΟΣ

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr