Τα νέα της Ικαρίας με μια ματιά [6/5/17]

- Ο Δήμος Ικαρίας ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 1 άτομο, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, το οποίο θα καλύψει την θέση του ναυαγοσώστη στην παραλία της Μεσακτής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι και 15/5/2017.

- Δημοσιευτήκαν τα καλοκαιρινά δρομολόγια του Νήσος Μύκονος και για Ικαρία (12/06 έως 10/09). Από τις 12/06 κάθε εβδομάδα θα εκτελεί 6 δρομολόγια από Πειραιά προς Εύδηλο (Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή). 5  δρομολόγια θα έχουν τελικό προορισμό το λιμάνι του Καρλοβάσου και 1 το λιμάνι της Καβάλας. Η ώρα αναχώρησης από το λιμάνι του Πειραιά θα είναι στις 07:35 και η ώρα άφιξης στο λιμάνι του Ευδήλου  στις 14.25. Επιστροφή από Εύδηλο στις 17. 25 και άφιξη στον Πειραιά στις 23:55. Kάθε Τετάρτη θα αναχωρεί στις 22.10.

- Ο Δήμος Ικαρίας υπενθυμίζει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (92/2015) ότι το ωράριο διέλευσης των οχημάτων για εφοδιασμό των καταστημάτων της αγοράς της πόλης του Αγίου Κηρύκου ισχύει από τις 7 π.μ. μέχρι τις 1 μ.μ. Η κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων απαγορεύεται (εξαιρούνται τα οχήματα των διάφορων υπηρεσιών π.χ. ασθενοφόρα -πυροσβεστικά). Δυστυχώς οι ρυθμίσεις αυτές δεν γινόταν σεβαστές από την πλειονότητα των οδηγών οχημάτων και ο δήμος προχώρησε (από 3/5/2017) στην τοποθέτηση προσθαφαιρούμενων εμποδίων διέλευσης, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η εφαρμογή της σήμανσης του δρόμου, της  κυκλοφοριακής μελέτης και των αποφάσεων του δημοτικού Συμβουλίου. Η συμβολή όλων (πολιτών και υπηρεσιών) στην τήρηση των παραπάνω ρυθμίσεων θα διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, αλλά κυρίως την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών.

-  Το έργο αφαλάτωσης στο νησί των Φούρνων υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Μετά από πρόταση που κατέθεσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο  Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Φούρνων – Κορσεών, εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η ένταξη του έργου «Μονάδα αφαλάτωσης παραγωγής πόσιμου 300 κ.μ. την ημέρα και αγωγός μεταφοράς αυτού για την ύδρευση του οικισμού Φούρνων του δήμου Φούρνων Κορσεών» συνολικού προϋπολογισμού 744.030 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σάμου) και περιλαμβάνει τα εξής 3 Υποέργα: Το 1ο Υποέργο «Προμήθεια φορητής μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού παραγωγής 300 κ.μ. ανά ημέρα πόσιμου νερού στη θέση Ψιλή Άμμος» και αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος φορητής μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης (R.O.) για την παραγωγή πόσιμου νερού 300 κ.μ. την ημέρα με σκοπό την ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης του οικισμού Φούρνων του Δήμου Φούρνων – Κορσεών Ν. Σάμου. Με το 2ο Υποέργο «Αγωγός μεταφοράς παραγόμενου νερού αφαλάτωσης για την ύδρευση του Οικισμού Φούρνων Κορσεών και έργα υποδομών εγκατάστασης μονάδας» θα κατασκευασθούν τα έργα υποδομής ως εξής: Καταθλιπτικός αγωγός μήκους 129 μ. για την τροφοδοσία της εγκατάστασης με θαλασσινό νερό. Βαρυτικός αγωγός διάθεσης της παραγόμενης άλμης χερσαίου τμήματος μήκους 129 μ. και υποθαλάσσιου τμήματος μήκους 83 μ. Καταθλιπτικός αγωγός μεταφοράς μήκους 2.000 μ. για την μεταφορά του παραγόμενου νερού από την εγκατάσταση έως την υφιστάμενη κεντρική δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού. Όλα τα υπόλοιπα έργα υποδομής που απαιτούνται για την μονάδα επεξεργασίας νερού (διαμόρφωση γηπέδου, βάση τοποθέτησης φορητής μονάδας, περίφραξη κλπ. Με το 3ο Υποέργο θα συνδεθεί η μονάδα με τη ΔΕΗ.

- Μεγάλη ανταπόκριση είχε η εκδήλωση της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων &  Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας - Φούρνων με θέμα:  «Παλεύουμε μαζί για Εργασία με Δικαιώματα».

ATZENTA
- Την Κυριακή 7 Μαΐου στις 9.30 το πρωί ξεκινούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του καθαρισμού του μονοπατιού Προπεζουλωπή-Ξύλινο. Η βοήθεια αυτών που τους ενδιαφέρει ο καθαρισμός του μονοπατιού είναι σημαντική όπως και η όλη προσπάθεια που εδώ και χρόνια γίνεται από τους κατοίκους του Φάρου και όχι μόνο.

- Ανακοινώθηκαν οι Προβολές Ταινιών για το μήνα Μαΐο από την ΕΛΜΕ, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας. Δείτε τις ταινίες και τις ημερομηνίες εδώ.

- Η ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ του Π.Α.ΜΕ προσκαλεί την Κυριακή 7 Μαΐου στις 7μ.μ. στον Άγιο Κήρυκο, στην πάνω αίθουσα του παλιού δημαρχείου και τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 7μ.μ. στην αίθουσα του Χριστού Ραχών σε σύσκεψη με θέμα: «Η 2η αξιολόγηση και οι επιπτώσεις της στις ζωές μας». Θα μιλήσει ο Αμπαζής Γιώργης, εκπαιδευτικός, στέλεχος του ΠΑΜΕ, αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου και πρόεδρος του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ.

- Αφιέρωμα στη Μανα της Ικαρίας, από την Πανικαριακή Αδελφότητα Αθηνών. Την Κυριακή 14 Μαϊου (19:30) στην Αίθουσα της Πανικαριακής στο κέντρο της Αθήνας. “Μια γιορτή αφιέρωμα σην πιο αγαπημένη μορφή της ζωής μας. Σας περιμένουμε να τα πούμε, να φάμε, να πιούμε, να τραγουδήσουμε και να χαρούμε το αντάμωμα.  Οι μανάδες να φέρουν παιδιά και μεζεδάκια, οι ποιητές τα στιχάκια τους,  οι μουσικοί τα τραγούδια τους  κι οι υπόλοιποι την καλή τους διάθεση”.

- Ο Πάνος Μαλαχιάς, τραγουδοποιός και κιθαριστής της νεότερης γενιάς, συναντά τους φίλους του στη BABEL στο Μαρούσι, σε ροκ και λαικά ταξίδια, από την σύγχρονη μουσική ως την παράδοση παρέα με τον τελευταίο τραγουδιστή του Μάνου Χατζιδάκι Βασίλη Γισδάκη. Με πυρήνα τα τραγούδια του από τους δύο προσωπικούς δίσκους του ‘’Πορτραίτα από συνήθεια’’, ‘’ο Βασιλιάς της αυταπάτης’’, τα νέα του τραγούδια ‘’Πες μου ένα ναι’’, ‘’Εντεκα του μήνα’’, ‘’Σαν τρελή’’, ροκ και blues ανέκδοτα, τις δισκογραφικές συνεργασίες  του και με  αναφορά στις Τρύπες, Μίλτο Πασχαλίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Ξυλούρη, Ξαρχάκο, Μούτση κ.α.

ikariamag.gr

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr