Είχα διαβάσει για τους Φούρνους Κορσεών αλλά δεν φανταζόμουνα ότι:
θα κολυμπούσα δίπλα στο αρχαίο λατομείο, στο Πετροκοπιό, απ’ όπου κόπηκαν τα μάρμαρα για να χτιστούν ναοί και οικοδομήματα στην αντικρύ Μίλητο.

Ο Δήμος Ικαρίας ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 1 άτομο, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, το οποίο θα καλύψει την θέση του ναυαγοσώστη στην παραλία της Μεσακτής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι και 15/5/2017.

Η χαρά ήταν ανείπωτη την 1η Δεκεμβρίου στη Θύμαινα, το νησί των 136 κατοίκων μεταξύ Ικαρίας και Σάμου. Ενα υγιέστατο αγοράκι ήρθε στον κόσμο χάρη στη συμβολή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Hope Genesis». Είναι τοις πάσι γνωστό ότι τα παιδικά γέλια «αραιώνουν» στις ακριτικές περιοχές της χώρας και δη στα νησιά. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, είκοσι εννέα νησιά με σταθερό ρυθμό γεννήσεων έως το 2008 σημειώνουν έκτοτε μηδενικές γεννήσεις.

Συνεχίζοντας το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης «Υποστηρίζουμε τη ζωή» με συνέπεια και ευθύνη, κυρίως όμως με σεβασμό στον άνθρωπο και στις ιδιαιτερότητες του τόπου, στο χρονικό διάστημα 11 έως 17 Οκτωβρίου 2016, οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της Ανοιχτής Αγκαλιάς επισκέφθηκαν τους Φούρνους και τους Λειψούς, με τη σύμπραξη του ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ.

Τριήμερη αποστολή στους Φούρνους πραγματοποίησε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ Παρασκευή 22 με Κυριακή 24 Ιουλίου 2016. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης υλοποιήθηκε και εκδρομή για περίπου 80 μέλη και φίλους του ΧΟΡ.Ο.Σ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Χώρας-Ποτοκακίου «ΕΙΡΗΝΗ» και το Τουριστικό Γραφείο «Fournoi Travel».

Τη σύμβαση του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Φούρνων» συνολικού προϋπολογισμού 63.000 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για την βελτίωση, συντήρηση και ανακατασκευή του υφιστάμενου οδικού δικτύου στο νησί των Φούρνων.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 12 μήνες.

Προτάσεις για τη χρηματοδότηση 2 έργων στο νησί των Φούρνων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2014-2020 κατέθεσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Με ένα πλούσιο αφιέρωμα, σήμερα, η Καθημερινή μάς μεταφέρει "Μαρτυρίες για θησαυρούς στον βυθό". Η ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, οι κάτοικοι των Φούρνων και οι περιπέτειες με δεκάδες θέσεις ναυαγίων στο Αιγαίο μέσα από δημοσιογραφική έρευνα, φωτογραφίες και βίντεο. Επιλέξαμε να μην το αναδημοσιεύσουμε εδώ αλλά να σας παραπέμψουμε απευθείας στον σύνδεσμο ώστε να μη χάσετε την ξεχωριστή interactive εμπειρία της διαδικτυακής περιήγησης.

Πώς ήταν οι διακοπές πριν κάνουμε παιδιά; Δεν θυμάμαι. Νιώθω σα να ήμουν ανέκαθεν μπαμπάς. Ή σαν η ζωή μου να ξεκίνησε πριν 6 χρόνια, μαζί με τον πρώτο μας γιο. Κι όμως υπήρχε κάποτε μια εποχή μυθική, μια προϊστορική εποχή, χαμένη από τη μνήμη, που ζει μόνο στις παλιές μας φωτογραφίες, σε δίσκους σκληρούς και αμείλικτους. Το θέμα με τις μυθικές εποχές είναι ότι δεν μπορείς να πιστέψεις ότι όντως μπορεί και να υπήρξαν. Υπήρξε ας πούμε κάποτε στιγμή που κοιμόμασταν όσο θέλαμε; Τι ώρα ξυπνούσαμε και με ποια αφορμή;

Ανάμεσα στην Ικαρία και τη Σάμο, οι Φούρνοι αποτελούν έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, ιδανικό για όσους αποζητούν στις διακοπές τους ηρεμία και γαλήνη.

Σελίδες

ikariastore banner