Συναγερμός από δήμο Ικαρίας προς Περιφέρεια για την καθυστέρηση του έργου Κάλαμος-Νας

Προς: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , Γραφείο Γενικής Γραμματέα, κ. Χ. Καλογήρου
Κοιν.
1.Αντιπερριφερειάρχη Σάμου κ. Ν. Κατρακάζο  
2.Βουλευτή νομού Σάμου κ. Δ. Σεβαστάκη
3.Έπαρχο Ικαρίας κ. Σ. Παμφίλη
4.Κοινοβουλευτικές ομάδες των Κομμάτων.
5.Σύλλογο ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ.
6. Μ.Μ.Ε.

Θέμα : Οδικός άξονας Κάλαμος – Νάς Ικαρίας.

Κυρία Γενικέ
Σας κάνουμε γνωστό ότι η μεγάλη καθυστέρηση στις εργασίες του παραπάνω έργου έχει εδραιώσει την πεποίθησή μας, ότι με αυτούς τους ρυθμούς που κατασκευάζεται όλους αυτούς τους μήνες το συγκεκριμένο έργο, δεν θα υλοποιηθεί ούτε το 50% του συνόλου του, μέσα στο 2015.

Επισημαίνουμε ότι στον απαράδεκτο και επικίνδυνο αυτόν δρόμο, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, μήκους 20 περίπου χλμ., κινούνται καθημερινά οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καρκιναγρίου, τα παιδιά από και προς το Γυμνάσιο – Λύκειο Ραχών, καθώς και το προσωπικό της δομής «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Ικαρίας. Συχνές είναι επίσης οι διελεύσεις ασθενοφόρων οχημάτων.

Την ίδια σχεδόν κακή  και επικίνδυνη κατάσταση βιώνουν και οι πολυάριθμοι  επισκέπτες μας κατά την θερινή περίοδο.

Με δεδομένο ότι η 31-12-2015 είναι καταληκτική ημερομηνία για την περαίωση των εργασιών, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τους λόγους που το έργο αυτό προχωρά από το περασμένο καλοκαίρι τόσο αργά, αλλά και για τις ενέργειες που σκέπτεσθε ή έχετε ήδη αποφασίσει να κάνετε, προκειμένου ανάδοχος και κατασκευαστής, να αυξήσουν τους απαράδεκτα χαμηλούς ρυθμούς υλοποίησης του έργου, ώστε να καλυφθεί τουλάχιστον ένα μέρος του χαμένου χρόνου.

Θεωρώντας δεδομένο το ενδιαφέρον σας,  αλλά και τη γνώση για τη σημασία υλοποίησης του σημαντικού αλλά και πολύπαθου αυτού έργου αναμένουμε σύντομα την απάντησή σας.

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ε.Δ.
Κόχυλας Σωτήριος
Αντιδήμαρχος Ικαρίας

 
 
       

ikariastore banner