Σημαντικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για Ικαρία και Φούρνους

ΙΚΑΡΙΑ: 30-5-2013

Στις Συνεδριάσεις 27/5 και 28/5/2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου πάρθηκαν, μετά από εισηγήσεις, του εκπροσώπου της Περιφερειακής μας Ενότητας, Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Κουλουλία, σημαντικές αποφάσεις για τα νησιά μας Ικαρία, Φούρνοι και Θύμαινα.

• Εγκρίθηκε η λειτουργία στην Ικαρία, ΠΥΛΗΣ ελεύθερης εισόδου και εξόδου επισκεπτών απ’ ευθείας με τις χώρες του εξωτερικού. Παράλληλη απόφαση, αναμένεται να παρθεί, άμεσα και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας. Θα επακολουθήσουν κοινές παρεμβάσεις «Περιφερειακής Ενότητας» και Δήμου στα συναρμόδια Υπουργεία για την υλοποίηση της ιστορικής πρωτοβουλίας που θα δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για τα νησιά μας.

• Αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας βορείου Αιγαίου – Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας και Δήμου Ικαρίας και η συγκρότηση διοικούσας επιτροπής λειτουργίας και εκπροσώπησης του Σπιτιού «Μνημείου αγώνων και συμφιλίωσης Μίκης Θεοδωράκης», που φιλοξένησε τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης (1946-1947) τον διάσημο εξόριστο Μουσικοσυνθέτη και πολλούς άλλους πολιτικούς εξόριστους.  Το έργο αναπαλαίωσης του Σπιτιού-Μνημείου εκτελείται με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής. Την Τεχνική Επίβλεψη έχουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

• Πάρθηκε η οριστική έγκριση υλοποίησης μέσα από το ΕΣΠΑ του οδικού έργου Νας – Κάλαμος. Το έργο θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. Αναμένεται σύντομα η δημοπράτηση του έργου.

• Εγκρίνεται η υλοποίηση του έργου βελτίωση της ασφαλτόστρωσης του υφιστάμενου δρόμου Θύμενας – Κεραμιδούς στο νησί της Θύμενας. Το έργο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

• Εγκρίθηκε η καταβολή δαπάνης για την αποκατάσταση των ζημιών στην επαρχιακή οδό Αγίου Κηρύκου – Αεροδρόμιο.

• Προτάθηκε η προσέγγιση του πλοίου Μύκονος κατά την επικείμενη δρομολόγησή του να προσεγγίζει εναλλακτικά και στα τρία λιμάνια της Περιφερειακής μας ενότητας Εύδηλο – Αγ. Κήρυκο – Φούρνους.

• Συζητήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών προώθησης του έργου των ΧΥΤΑ στην Ικαρία.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΛΟΥΛΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ikariastore banner