Σε κάθε επίσκεψή σας στην Ικαρία εκτός από τα θέματα που παρακολουθούμε στενά για την Επαρχία, ένα θέμα που κάθε φορά κυριαρχεί είναι η δημιουργία πύλης εισόδου στο νησί.

Την Πέμπτη 14/5 παρακολουθήσαμε την σύσκεψη για τον τουρισμό και την τουριστική προβολή της Ικαρίας που έγινε στα γραφεία του Δήμου Ικαρίας στον Εύδηλο. Η πρωτοβουλία ήταν του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και υπεύθυνου για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κ. Νίκου Κατρακάζου,.

Στις Συνεδριάσεις 27/5 και 28/5/2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου πάρθηκαν, μετά από εισηγήσεις, του εκπροσώπου της Περιφερειακής μας Ενότητας, Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Κουλουλία, σημαντικές αποφάσεις για τα νησιά μας Ικαρία, Φούρνοι και Θύμαινα.

Θετική γνωμοδότηση από το Περιφερειακό συμβούλιο είχαν οι παρακάτω προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Π. Σύμβουλο κύριο Ν.Κουλουλία και αφορούν στην Ικαρία:

ikaria

Επανερχόμαστε επί παλαιότερης, πρότασης μας και διερμηνεύοντας την πολιτική θέληση και διεκδίκηση της τοπικής μας κοινωνίας προτείνουμε, την άμεση λήψης απόφασης για την λειτουργία και στην Ικαρία Πύλης ελεύθερης εισόδου και εξόδου ατόμων και πραγμάτων από χώρες του εξωτερικού όπως υπάρχει στα περισσότερα νησιά.

ikariastore banner